Botteghin zorgt voor recordaantal eigen goals

Reacties

Met het passeren van zijn eigen keeper tegen SC Cambuur heeft FC Groningen-verdediger Eric Botteghin zondag een record gevestigd. Nooit eerder vielen er in een Eredivisie-seizoen zo veel eigen doelpunten (29).

Botteghin zorgt voor recordaantal eigen goals

Het oude record van 28 werd in het seizoen 2010/11 gevestigd, mede dankzij de productiviteit van Alje Schut. De verdediger van FC Utrecht passeerde in de Eredivisie liefst drie keer zijn eigen doelman Michel Vorm. Ook in de Europa League deed hij dat nog een keertje.

Schut deelt met zijn seizoenstotaal van drie de eerste plaats met de Deen Thomas Baelum (Willem II), Adrie Pelkmans (NAC Breda) en Timothy Derijck (ADO Den Haag). Laatstgenoemde belandde in dit illustere rijtje dankzij eigen doelpunten tegen Go Ahead Eagles, Vitesse en Feyenoord in dit seizoen. Hij kan dus nog een bedenkelijk record breken in het slot van deze competitie.

Volgens statistiekenbureau Opta zijn er dit seizoen zelfs al 31 eigen doelpunten gemaakt, maar de scheidsrechters oordeelden op het wedstrijdformulier anders over de treffers van Hans Hateboer (FC Groningen, uit tegen SC Heerenveen) en Sander Fischer (Excelsior, uit tegen PEC Zwolle). Op de officiële lijsten van de KNVB staat de teller op 29, hoe dan ook dus een recordaantal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.