Botteghin kan jaar afsluiten met fraaie mijlpaal

Reacties

Als Eric Botteghin woensdagavond in actie komt tegen SC Heerenveen, zorgt de Feyenoord-verdediger voor een unicum. In dat geval wordt hij de eerste Zuid-Amerikaan met 250 Eredivisie-duels op de teller.

Botteghin kan jaar afsluiten met fraaie mijlpaal
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
sc Heerenveen
sc Heerenveen

Botteghin, die zondag tijdens het met 1-0 verloren duel met Vitesse een basisplaats had in de vijfmansdefensie bij Feyenoord, loste eerder dit kalenderjaar reeds Mariano Bombarda af als de Zuid-Amerikaanse speler met de meeste Eredivisie-wedstrijden. De oud-spits, die eveneens Feyenoord diende, reikte tot 240 optredens op het hoogste niveau in Nederland.

In de topvijf staat met Tininho nóg een speler met Feyenoord op zijn cv. Wel moet de Braziliaan op de lijst van meest ervaren Eredivisie-spelers uit Zuid-Amerika zijn meerdere erkennen in Everton, die jarenlang niet was weg te denken uit de voorhoede van Heracles Almelo.

De 33-jarige Botteghin verdedigde in 116 Eredivisie-duels de kleuren van Feyenoord, kwam 69 keer uit voor FC Groningen en diende 64 maal NAC Breda. De Braziliaan was een vaste basisspeler bij het Feyenoord dat in 2017 na achttien jaar weer beslag legde op de landstitel.

Voorafgaand aan dat seizoen liet Botteghin in gesprek met VI weten hoe bijzonder het is om voor Feyenoord te spelen. 'Al sinds ik in Nederland ben, kijk ik met grote ogen naar Feyenoord. Het is een grote club met echt ongekende fans. Zelfs als het slecht gaat, zit het altijd vol. Ook in Engeland en Spanje heb je grote clubs die een tijd niet winnen. Ik zeg niet dat het dit jaar al lukt, maar het komt echt wel een keer.'

Zuid-Amerikanen met meeste Eredivisie-duels:

Speler Land Eredivisie-duels
Eric Botteghin Brazilië 249
Mariano Bombarda Argentinië 240
Everton Brazilië 218
Tininho Brazilië 192
Cristiano Brazilië 185
André Bahia Brazilië 179
Sérgio Brazilië 168
Leonardo de Vitor Santiago Brazilië 167
Hugo Brazilië 149
Marilia Brazilië 144
Poll (gesloten) Wat verwacht jij van Feyenoord - SC Heerenveen?
  • 57% Zege Feyenoord (353 stemmen)
  • 22% Gelijkspel (134 stemmen)
  • 21% Zege SC Heerenveen (131 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eric Botteghin
Meer over Eric Botteghin
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.