Botman uit frustratie: 'Vorige week kreeg Ajax wél een penalty'

Reacties

Sven Botman beleefde donderdagavond een frustrerende terugkeer in Amsterdam. De Nederlandse verdediger van Lille werd door zijn oude club uitgeschakeld in de Europa League na een 2-1 nederlaag. Bij de 1-0 van Ajax ging Botman naar de grond en had hij op een fluitje van de scheidsrechter gerekend.

Botman uit frustratie: 'Vorige week kreeg Ajax wél een penalty'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 1
Lille
Lille

'Ik denk dat het genoeg is voor een overtreding', blikte Botman bij ESPN terug op het moment dat hij werd geblokt door Daley Blind, waardoor Davy Klaassen de 1-0 binnen kon koppen. 'Als je de herhaling ziet, zie je ook dat hij het expres doet. Hij kijkt van tevoren naar mij dus volgens mij is het gewoon een overtreding', aldus Botman.

De 21-jarige Nederlander vond sowieso dat Ajax veel beslissingen van de arbiter meekreeg: 'Aan de andere kant was er ook een overtreding in het strafschopgebied. Vorige week was er net zo'n discutabel moment en krijgt Ajax wel een penalty. Wat dat betreft viel het wel Ajax' kant op', zo doelde Botman op het moment dat Renato Sanches werd neergehaald door Antony. 

Toch wilde Botman de uitschakeling van zijn ploeg niet volledig wijten aan de arbitrage: 'De conclusie is dat we het vorige week hebben weggegeven. We hebben ze vorige week te veel laten voetballen waardoor we niet in ons eigen spel kwamen, wat we normaal wel goed kunnen. Dat is heel frustrerend, want als je naar deze avond kijkt, heb je denk ik recht op meer. Maar we hebben vorige week ons spel niet gespeeld en dat nekt ons nu. Als je na die 1-0 van vorige week nog twee goals weggeeft... Dat voel je nu wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.