Bosz ziet koppel Pepi-Simons PSV direct bij de hand nemen in Linz

PSV heeft op het trainingskamp in Oostenrijk een oefenzege geboekt. Op bezoek bij FC Blau Weiß Linz werd na een stroeve start gewonnen. Aankoop Ricardo Pepi was bij zijn officieuze debuut meteen trefzeker.

In het Oostenrijkse Linz probeert PSV deze weken de basis te leggen voor een jaar waarin de landstitel veroverd moet worden. Onder trainer Peter Bosz is een nieuwe weg ingeslagen en wordt de selectie grondig gerenoveerd. Pepi was een van de nieuwe gezichten in de formatie van de Eindhovenaren. De Amerikaan stond geposteerd als aanvalsleider, met Xavi Simons in zijn rug. Joey Veerman droeg de aanvoerdersband.

In de tweede oefenwedstrijd ging het na de aftrap opnieuw mis. Afgelopen week werd al verloren van Sint-Truiden (1-2) en ook in Linz leek PSV niet scherp aan de start te staan. Na drie minuten moest doelman Walter Benítez al vissen. De Argentijn werd geklopt door een afstandsschot van Linz-speler Ronivaldo. Daardoor moest PSV in de achtervolging.

Snel stelde de ploeg van Bosz orde op zaken. Na een kwartier was de stand namelijk alweer in evenwicht. Uitblinker Xavi Simons benutte een strafschop. Dat gaf de Eindhovenaren vleugels, want drie minuten later kon PSV opnieuw juichen. Dit keer was Pepi het eindstation van een aanval, waarbij Simons dit keer zorgde voor de assist. Daardoor boekte het koppel bij de eerste kennismaking direct succes.

Voor Pepi was de wedstrijd bij het ingaan van de rust ten einde. De spits werd vervangen door Simon Colyn, waardoor zijn debuut afgesloten werd met één treffer. PSV wisselde een kwartier later de hele ploeg. Daardoor kwamen spelers als André Ramalho, Ibrahim Sangaré en Joël Drommel ook nog een half uur in actie.

Wie ook in actie kwam was Jason van Duiven. De veelbelovende, jeugdige spits leek vlak voor tijd te scoren en de wedstrijd tegen de Oostenrijkse Bundesliga-club in het slot te gooien, maar ging te hard door op de doelman. Daarvoor kreeg het talent een gele kaart en zijn treffer werd afgekeurd. Na hevig protest gaf de arbiter van dienst hem nog een tweede prent, waardoor PSV het duel met tien man uit moest spelen.

Toegift
Overigens speelden beide ploegen na negentig minuten speeltijd nog een verlenging van twee keer vijftien minuten. Hoewel PSV aandrong om dat toegift met elf tegen elf te spelen, hield de arbiter stug vast aan zijn rode kaart voor Van Duiven. Ook nadat Linz zich coulant achter PSV schaarde. De scheidsrechter hield voet bij stuk, waardoor PSV de dertig minuten met een man minder speelde. Het bleef echter overeind, waardoor de doelpunten van het nieuwe koppel Pepi-Simons genoeg waren voor de zege.

Opstelling PSV: Benítez (60. Drommel); Van de Blaak (60. Comenencia), Teze (60. Ramalho), Boscagli (60. Baumgartl), Van Aanholt (60. Mwene); Veerman (60. Sangaré), Land (60. Van den Heuvel), Simons (60. Babadi); Bakayoko (60. El Ghazi), Pepi (46. Colyn, 60. Van Duiven), Kwaaitaal (60. Nassoh).