Bosz ziet Aubameyang schutteren en Kagawa schitteren

Reacties

Borussia Dortmund heeft dankzij een wereldgoal van Shinji Kagawa en ondanks de missers van Pierre-Emerick Aubameyang een volgende zege geboekt in de Bundesliga. Sébastien Haller maakte op schitterende wijze een einde aan de Frankfurt-vloek.

Bosz ziet Aubameyang schutteren en Kagawa schitteren

FC Augsburg – Borussia Dortmund 1-2
Borussia Dortmund begon na de midweekse thuisnederlaag tegen Real Madrid in de Champions League met ietwat andere namen aan de aftrap. De equipe van Peter Bosz heeft een loodzwaar programma en dus besloot de ex-oefenmeester van Ajax te rouleren.

Andriy Yarmolenko, in de zomer over gekomen van Dinamo Kiev, begon onder meer in de basis en hij liet zich vanaf de aftrap gelden. Het duel was amper begonnen toen de Oekraïner met de hak zijn eerste goal in dienst van Dortmund maakte.

De start van Bosz en consorten was goed, maar Die Schwarzgelben konden niet lang genieten van de voorsprong. Philipp Max kwam mee op, gaf een panklare voorzet, die binnen werd gekopt door Caiuby. Zo stond het na tien minuten 1-1.

Ondanks de spectaculaire beginfase, moest het absolute hoogtepunt van de eerste helft nog komen. Augsburg klungelde achterin, de bal werd door Dortmund tweemaal teruggelegd alvorens Kagawa met een weergaloze stift keeper Marwin Hitz verschalkte: 1-2. Dat bleek de ruststand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het tweede bedrijf was beduidend minder vermakelijk, al kreeg Dortmund wel dé kans om de score uit te breiden. Na het bekijken van videobeelden legde de scheidsrechter de bal op de stip, maar Pierre-Emerick Aubameyang miste zijn Panenka. Eerder in het duel miste de spits op zeer schlemielige wijze ook al twee grote kansen. Zo bleef de nipte voorsprong op het scorebord staan en blijft Dortmund koploper. Augsburg zakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Voor Bosz was er ook een bijzondere middag. Hij evenaarde met het succes het record van Thomas Tuchel, die zijn eerste zeven Bundesliga-duels als trainer niet verloor.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eintracht Frankfurt – VfB Stuttgart 2-1
Eintracht Frankfurt heeft een einde gemaakt aan een treurige thuisreeks in de Bundesliga. In de 42ste minuut legde Ante Rebic nog de basis voor het eerste succes sinds 22 april, toen FC Augsburg met 3-1 werd verslagen. De Kroatische aanvaller profiteerde van een fout van Holger Badstuber.

Maar in het laatste half uur leek Eintracht de zege door de vingers te glippen. Simon Terodde ontpopte zich na een uur tot gouden wissel door bij zijn eerste balcontact direct de 1-1 op het scorebord te brengen. Maar het leed was daarmee niet geleden voor Frankfurt. In de 65ste minuut ging Simon Falette in de fout ten opzichte van de doorgebroken Terodde. De actie werd bestraft met een rode kaart en een strafschop, die echter na overleg met de videoarbiter werd teruggedraaid.

Met tien man kreeg Eintracht nog een uitgelezen kans alsnog de winst te pakken. De ingevallen Jetro Willems vond Sébastien Haller, die op zijn beurt Mijat Gacinovic de mogelijkheid bood de 2-1 te maken. Maar de middenvelder liet deze opgelegde kans liggen. Het bleek uitstel van executie voor Stuttgart, dat op de valreep toch nog ten onder ging. Haller maakte met een schitterende treffer een einde aan de vloek van Frankfurt, dat naar de achtste plaats is geklommen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

VfL Wolfsburg – FSV Mainz 05 1-1
Martin Schmidt heeft na twee remises als trainer van VfL Wolfsburg opnieuw genoegen moeten nemen met een punt. De opvolger van de ontslagen Andries Jonker zag in de 55ste minuut Josuha Guilavogui na een voorzet van Daniel Didavi raak koppen. Maar een kwartier voor het einde zorgde Yoshinori Muto voor een anticlimax voor Die Wölfe. De Japanner kopte raak na een voorzet van Alexandru Maxim. In blessuretijd dacht de thuisploeg alsnog de zege te kunnen pakken, toen arbiter Robert Hartman naar de stip wees. Maar na contact met de videoarbiter werd de penalty teruggedraaid, zodat Wolfsburg met Bazoer als invaller en Paul Verhaegh als basisklant slechts een punt pakte.

Overige uitslag:
Borussia Mönchengladbach – Hannover 96 2-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.