Bosz zet unieke prestatie neer in Leverkusen en sluit aan bij de top

Bayer Leverkusen heeft zondag onder trainer Peter Bosz weer gewonnen in de Bundesliga. De route naar de winst op FC Augsburg werd al in de eerste helft ingezet en daardoor breidde de club een imposante reeks uit.

Bayer Leverkusen
2 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

In de 25ste minuut werd Moussa Diaby op fraaie wijze vrij voor de keeper gezet door Kai Havertz en de aanvaller maakte het af. Met die 1-0 voorsprong ging Leverkusen ook rusten, al dertien wedstrijden op rij haalde de club van trainer Bosz de rust zonder op achterstand te staan. Geen enkele club kwam tot een langere reeks in de Duitse competitie. De laatste keer dat een tegenstander beter presteerde dan Leverkusen in de eerste helft was op 2 november, toen Borussia Mönchengladbach met een 1-2 voorsprong ging rusten in Leverkusen.

Voor de openingstreffer had Jeffrey Gouweleeuw wegens aanmerkingen op de leiding een gele kaart ontvangen. De verdediger van FC Augsburg was de enige Nederlander binnen de lijnen, Daley Sinkgraven bleef immers de hele wedstrijd op de bank. In de tweede helft verdubbelde Leverkusen de marge, Nadiem Amiri werd niet aangepakt tijdens zijn rush over de speelhelft van FC Augsburg en maakte het af met een droge schuiver.

Leverkusen sluit door de winst aan bij nummer vier Gladbach, beide teams staan op 43 punten. Leverkusen kan via de competitie Champions League-voetbal afdwingen via een topvierklassering, maar de club is ook nog actief in de Europa League. In de zestiende finale werd het heenduel met FC Porto gewonnen: 2-1.