Bosz wijst Leverkusen-selectie alvast op de volgende opdracht

Reacties

Peter Bosz is erg te spreken over de manier waarop zijn spelers de wedstrijd tegen 1. FC Saarbrücken hebben benaderd. Na de 0-3 overwinning staat Bayer Leverkusen voor de vierde keer in de clubhistorie in de bekerfinale en Bosz is duidelijk over wat er in Berlijn moet gebeuren.

Bosz wijst Leverkusen-selectie alvast op de volgende opdracht
© Pro Shots
Saarbrücken
Saarbrücken
0 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Saarbrücken is een Duitse vierdeklasser, die 94 dagen geleden zijn laatste wedstrijd speelde. Toch was er in de halve finale van de strijd om de DFB Pokal bij Leverkusen geen sprake van onderschatting. 'Ik had geen twijfel, maar je moet respect hebben voor Saarbrücken', zei Bosz na afloop. 'Mijn spelers waren zeer gefocust, zeer geconcentreerd, en na de eerste twee doelpunten in het eerste halfuur was de wedstrijd gespeeld.'

Leverkusen won de DFB Pokal pas één keer, in 1993. De finales van 2002 en 2009 werden verloren. Bosz ging als trainer ook al eens onderuit in een direct duel voor een prijs: als manager van Ajax ging het in 2017 mis in de Europa League-finale tegen Manchester United. Bosz is erop gebrand om op 4 juli alsnog zijn eerste échte hoofdprijs als manager te pakken.

'In de voetballerij krijg je niet veel kansen om een finale te spelen. En je speelt een finale natuurlijk om te winnen. Dat wordt de volgende opdracht', benadrukte Bosz. Toch heeft hij ook al een vervelend gevoel over de eindstrijd, vertelt hij op de clubwebsite: 'Als je een finale haalt is dat iets bijzonders. Het doet ons pijn dat we geen supporters kunnen meenemen naar Berlijn.'

Woensdag spelen Bayern München en Eintracht Frankfurt tegen elkaar en wordt duidelijk wie de tegenstander van Leverkusen wordt in de bekerfinale van 4 juli.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.