Bosz weet na nieuwe tik: 'Nu punten pakken op onverwachte plekken'

Reacties

Voor Peter Bosz en zijn Bayer Leverkusen is het Champions League-avontuur begonnen met een enorme domper. De Nederlandse trainer baalt als een stekker van de fouten van zijn elftal, die tot een even verrassende als pijnlijke nederlaag leidden.

Bosz weet na nieuwe tik: 'Nu punten pakken op onverwachte plekken'
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
1 - 2
Lokomotiv Moskou
Lokomotiv Moskou

In een poule met verder Atlético Madrid en Juventus (die tegelijkertijd 2-2 speelden) leek een thuisduel met de op papier zwakke broeder Lokomotiv Moskou ideaal voor Bosz en co. Het liep echter uit op een sof. Na de 4-0 nederlaag bij Borussia Dortmund van afgelopen, gingen Die Werkself nu met 1-2 onderuit. De manier waarop, deed Bosz pijn. 'Als je zulke fouten maakt, is het wel heel moeilijk om wedstrijden te winnen.'

Bosz doelde daarmee vooral op de tweede goal. Leverkusen-keeper Lukás Hrádecky schoot de bal zomaar in de voeten van Dmitri Barinov, die vervolgens nog voor de pauze de winnende goal in een leeg doel kon schieten. 'Deze nederlaag is een enorme teleurstelling', sprak Bosz na afloop op de persconferentie dan ook. 'Dit was totaal niet het Leverkusen dat we willen zien, en zoals mensen ons kennen. In andere wedstrijden hebben we ook fouten gemaakt, maar lang niet zo veel als vandaag.'

Toch wilde Bosz zijn doelman niet afvallen. 'Lukás heeft ons ook vaak gered. Ik heb in de rust gezegd: Nu hebben jullie als ploeg de kans om hém te redden. We hebben er tot het einde toe alles aan gedaan, maar het heeft niet zo mogen zijn. Er is nog niets verloren, maar nu zullen we de punten moeten gaan pakken op plekken waar mensen dat misschien niet van ons verwachten', zo doelt hij op de duels met Atlético en Juventus.

Dat Leverkusen er alles aan deed, zoals Bosz claimt, lijken de statistieken wel te bewijzen. Opta becijferde dat de thuisploeg liefst 78 procent balbezit had, meer dan het ooit had in de geschiedenis van het miljardenbal. Het bleek dus niet genoeg voor een positief resultaat.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.