Bosz slaat slag en haalt smaakmaker van Hoffenheim binnen

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zijn eerste aankoop voor het seizoen 2019/20 binnen. Kerem Demirbay komt over van 1899 Hoffenheim en heeft een contract tot medio 2024 getekend bij de club van Peter Bosz.

Bosz slaat slag en haalt smaakmaker van Hoffenheim binnen

De 25-jarige Demirbay maakte in 2016 de overstap van Hamburger SV naar Hoffenheim en groeide daar al snel uit tot één van de uitblinkers. De aanvallende middenvelder vervult als spelmaker een belangrijke functie in de formatie van trainer Julian Nagelsmann en staat in de Bundesliga op vier treffers en acht assists. Hij creëerde dit seizoen bovendien met afstand de meeste kansen bij Hoffenheim.

De Duitse international met Turkse roots kon rekenen op de interesse van meerdere clubs uit de Europese subtop, maar zijn keuze is gevallen op Bayer Leverkusen. Het betekent een domper voor Alfred Schreuder. De Nederlander, die komende zomer het stokje bij Hoffenheim overneemt van Nagelsmann verliest één van zijn beste spelers.

Demirbay moet bij Leverkusen de opvolger worden van Julian Brandt, die een clausule ter waarde van 25 miljoen euro in zijn contract heeft staan en hoogstwaarschijnlijk in de zomer vertrekt. Volgens Duitse media heeft Leverkusen een soortgelijk bedrag betaald voor Demirbay.

Spelersprofiel

K. Demirbay


Geboortedatum:
3 juli 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Herten
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
73 kg
Huidige club:
Galatasaray
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.