Bosz: 'Recordzege Ajax slecht voor Nederlandse voetbal'

Reacties

Ook Peter Bosz kreeg zaterdag de recordzege van Ajax in Venlo mee. De Amsterdammers wonnen met liefst 0-13 van VVV, maar de voormalig trainer van Ajax ziet dat niet direct als iets positiefs voor de Eredivisie.

Bosz: 'Recordzege Ajax slecht voor Nederlandse voetbal'
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 13
Ajax
Ajax

'Ik heb geen verklaring voor zo'n uitslag, ook al speelde VVV met tien man na de rode kaart', zei de trainer van Bayer Leverkusen in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen FC Augsburg van maandagavond. 'Ik denk dat dit slecht is voor het imago van het Nederlandse voetbal. Iedereen heeft het over deze wedstrijd.'

De grootste Eredivisie-zege van Bosz, die in het seizoen 2016/17 aan het roer stond bij Ajax, was overigens ook tegen VVV-Venlo. Op 2 december 2011 zag hij zijn Heracles Almelo met liefst 7-0 winnen van de Limburgers.

De huidige ploeg van Bosz, Leverkusen, won afgelopen donderdag ook nog met ruime cijfers. Het werd in de Europa League 6-2 tegen OGC Nice, waar Kasper Dolberg in de spits stond. Bosz had de Deense aanvaller nog onder zijn hoede bij Ajax en hoopte hem eerder naar Leverkusen te halen. Leverkusen is in de Bundesliga nog ongeslagen, maar won ook maar één van de eerste vier wedstrijden.

'Er werd zó slecht verdedigd door VVV, ik hoop dat die mannen slecht geslapen hebben'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.