Bosz reageert op ontslag: 'Afscheid valt me zwaar'

Reacties

Na een reeks van tegenvallende resultaten koos Bayer Leverkusen ervoor Peter Bosz te ontslaan. De Nederlandse trainer reageert aangeslagen.

Bosz reageert op ontslag: 'Afscheid valt me zwaar'
© Pro Shots

In het kielzog van Bosz werden dinsdag ook zijn assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas aan de kant gezet. 'Het is voor ons allemaal geen makkelijke tijd. Het afscheid valt niet alleen mij bijzonder zwaar', laat de Nederlandse trainer weten in een verklaring over zijn gedwongen vertrek.

Na het slechte nieuws kreeg Bosz steun van de fans en spelers van Leverkusen. 'Ik wil iedereen heel erg bedanken voor de emotionele berichten die ik heb gehad', aldus de trainer in zijn eerste reactie op zijn ontslag. 'We hebben een mooie tijd gehad, waarin we attractief en succesvol voetbal speelden. Ik heb altijd jullie steun gevoeld. Ik weet zeker dat we onze sportieve doelen bereikt zouden hebben.'

Bosz was sinds december 2018 werkzaam bij Leverkusen en leidde de club in zijn eerste seizoen naar de vierde plek en dus Champions League-voetbal. Vorig seizoen eindigde de voormalig trainer van onder meer Vitesse, Ajax en Borussia Dortmund op de vijfde plek en bereikte de kwartfinale van de Europa League, waarin Internazionale te sterk was. Dit seizoen begon Die Werkself nog ijzersterk, getuige de eerste plaats vlak voor de winterstop. Maar in 2021 zette het verval in. Leverkusen verloor in de Bundesliga al zeven keer sinds de jaarwisseling en zakte naar de zesde plaats, waardoor plaatsing voor Europees voetbal in gevaar kwam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.