Bosz over lonkende koppositie: 'Stand doet er nog niet toe'

Vitesse-trainer Peter Bosz is blij met de overwinning en het spel van zijn elftal tegen NEC, maar baalt dat het nog bijna misging. De Nijmegenaren kwamen in de 85ste minuut via Michael Higdon op 2-2, maar in de extra tijd bezorgde Lucas Piazon de bezoekers uit Arnhem alsnog de zege.

Bosz erkende tegenover de camera’s van FOX Sports dat Vitesse het duel naar zich toe had moeten trekken. 'Dat zij nog op gelijke hoogte kwamen was geheel onnodig. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en hadden door zelf te scoren de wedstrijd eerder moeten beslissen. Over die tegentreffer kun je niets zeggen. Het kan altijd een keer misgaan.'

Vitesse heeft de minste verliespunten in de Eredivisie en kan woensdag bij een overwinning op ADO Den Haag de koppositie overnemen van PSV. Bosz was daar niet in geïnteresseerd. ‘In deze fase doet de stand er nog niet veel toe. Belangrijker is dat we steeds beter voetbal spelen. Dat zie je niet vaak in een derby. We hebben hier meer dan terecht gewonnen.'

Janssen: 'Iedereen teleurgesteld'
NEC-trainer Anton Janssen baalde dat zijn ploeg in de extra tijd een punt uit handen gaf, maar zag in dat er op de nederlaag niets viel af te dingen. 'Iedereen bij ons is teleurgesteld en het is duidelijk waarom. We komen vlak voor tijd op gelijke hoogte op basis van strijdlust. Als je dan in de laatste minuut alsnog verliest, is dat zeer teleurstellend. Maar over de hele wedstrijd heeft Vitesse het prima gedaan, zij waren slimmer en behendiger.'