Bayern München heeft de volgende klip omzeild op weg naar de Duitse titel. Bayer Leverkusen werd op eigen veld genadeloos afgestraft.

Bayer Leverkusen
2 - 4
Bayern München

Bayer Leverkusen kon bemoedigende cijfers overleggen als het ging om duels met Bayern München. De laatste twee Bundesliga-ontmoetingen met de Beierse grootmacht werden immers gewonnen. Het ontbreken van Kai Havertz vanwege knieklachten was een streep door de rekening van Peter Bosz.

Toch pakte Die Werkself al snel de eerste winst in het vertrouwen in een goede afloop. Na negen minuten stond Leverkusen namelijk op voorsprong. Op het randje van buitenspel vertrok Lucas Alario na een pass van Julian Baumgartlinger om vervolgens oog in oog met doelman Manuel Neuer met enige fortuin succesvol af te ronden. Na het groene licht van de VAR kon de openingstreffer worden gevierd.

Gesteund door de vroege voorsprong hield Leverkusen met een gedisciplineerd optreden Bayern zonder al te veel problemen van zich af. Het deed de hoop van Bayer verder groeien. Maar de Beierse gasten lieten zien dat ze weinig nodig hebben om genadeloos toe te slaan.

De eerste keer dat het even fout ging bij Leverkusen werd door Bayern direct afgestraft. Moussa Diaby leed halverwege de eerste helft rond de middenlijn onnodig balverlies. Leon Goretzka pikte de bal in en stuurde direct Kingsley Coman de diepte in. De Franse aanvaller maakte het karwei koel af: 1-1.

In de laatste minuten voor rust maakte Bayern het karwei al af. Notabene na een corner van Leverkusen lag de bal in de 42ste minuut binnen de kortste keren in het doel van Bayer. Goretzka was het eindpunt van de soepele counter.

Serge Gnabry vergrootte op slag van rust de marge. De aanvaller had kort daarvoor in een vergelijkbare situatie nog gefaald, maar maakte het in de 44ste minuut goed. Na een lange pass van Joshua Kimmich wipte de international de bal over de weifelende doelman Lukas Hradecky; 1-3.

Met drie wissels in de rust probeerde Bosz het tij te keren. Maar in de tweede helft bleek de hoop op een ommekeer ijdel. In de 65ste minuut werd dat onderstreept. Robert Lewandowski kopte raak uit een voorzet van Thomas Müller. Voor de Pool was het zijn dertigste goal van het Bundesliga-seizoen, voor de Duitser zijn twintigste assist.

Het enige verlies voor Bayern, dat in de slotfase nog de 2-4 van Florian Wirtz incasseerde, zat dan ook in de gele kaarten voor Lewandowski en Müller, die beiden voor rust in het boekje van de arbiter verdwenen. Door hun sanctie moeten ze volgende week geschorst toekijken als tegen Borussia Mönchengladbach de volgende stap kan worden gezet op weg naar de titel. Leverkusen moest door de tweede thuisnederlaag op rij een pas op de plaats maken in de strijd om een Champions League-ticket.