Bosz lacht als een boer met kiespijn om 'oneerlijke' Duitse coronaregels

Reacties

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz moest de afgelopen periode meerdere spelers afstaan aan verschillende nationale ploegen, maar zag één van zijn pupillen terugkeren met een coronabesmetting. En daar baalt hij stevig van, zeker omdat andere clubs dergelijke situaties kunnen omzeilen, maar Leverkusen niet.

Bosz lacht als een boer met kiespijn om 'oneerlijke' Duitse coronaregels
© Pro Shots
Arminia Bielefeld
Arminia Bielefeld
1 - 2
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Leverkusen gaat zaterdag op bezoek bij het Arminia Bielefeld van Mike van der Hoorn, maar moet enkele spelers missen. Zo ontbreekt centrumverdediger Edmond Tapsoba, hij raakte tijdens de interlandperiode (waarin hij op pad was met Burkina Faso) besmet met het coronavirus. Ook middenvelder Exequiel Palacios (die tijdens een duel met Argentinië geblesseerd raakte) is er niet bij.

In zijn vooruitblikkende persconferentie heeft Bosz zijn ergernis uitgesproken over het wegvallen van Tapsoba. Hij baalt niet zozeer van de besmetting zelf, maar van het feit dat Leverkusen in deze vreemde coronatijden veel internationals moest afstaan, terwijl andere ploegen hun spelers thuis mochten houden. Dat zit als volgt: in de verschillende deelstaten gelden verschillende regels. En dus kan de ene club de spelers verbieden om af te reizen, waar dat voor een andere club veel moeilijker is.

En dat steekt Bosz. 'Ik vind het eigenlijk grappig dat een club als Bielefeld helemaal geen spelers hoefde af te staan', zo lacht hij als een boer met kiespijn. 'Ik ben al een tijdje in Duitsland, dus ik weet wel dat het door de regels in verschillende deelstaten komt, en door de verschillende gezondheidsautoriteiten, maar het is niet eerlijk. Twaalf van mijn spelers waren afwezig, dat vind ik nogal vreemd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.