Bosz krijgt wat hij wil: vierklapper en prachtgoals in Lorient

Peter Bosz had op de persconferentie voor het duel met Lorient meer doelpunten geëist en die heeft hij gekregen. Olympique Lyon was vrijdag liefst vier keer trefzeker tegen Lorient. Les Gones klimmen naar de zesde plaats.

Lorient
Lorient
1 - 4
Olympique Lyonnais

Op de overwinning was niets af te dingen. Lorient had weinig te vertellen en keek na 26 minuten al tegen een 0-1 achterstand aan. Romain Faivre vond met zijn linker de korte hoek na afleggen van Lucas Paquetá. Moussa Dembélé verdubbelde hierna de marge door met een prachtig balletje achter het standbeen raak te schieten.

Vlak na rust was Dembélé dicht bij de 0-3, maar ditmaal kopte hij tegen de paal. Aan de andere kant deed Lorient wat terug: Terem Moffi kopte na een hoekschop bij de tweede paal binnen. Karl Toko Ekambi maakte er hierna 1-3 van door de doelman in de korte hoek te verrassen en het slotakkoord was aan Faivre.

De middenvelder, die in januari voor vijftien miljoen euro overkwam van Stade Brest, rondde een counter met een schitterende lob af. Het was zijn eerste dubbelslag voor het team van Bosz. Komende woensdag gaat Lyon in het kader van de achtste finale van de Europa League op bezoek bij FC Porto.