Bosz houdt Franse gemoederen bezig met gewaagde straf voor sterspeler Lyon

Reacties

Olympique Lyon-middenvelder Lucas Paquetà heeft een curieuze dag achter de rug. De 24-jarige Braziliaan werd gestraft door trainer Peter Bosz, maar hielp zijn ploeg alsnog aan een Europa League-zege op Sparta Praag.

Bosz houdt Franse gemoederen bezig met gewaagde straf voor sterspeler Lyon
© Pro Shots
Sparta Praag
Sparta Praag
3 - 4
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

In aanloop naar het duel in Praag ging Paquetà in de fout door te laat te komen bij de wedstrijdbespreking. Hoewel het om slechts anderhalve minuut ging, voelde de club zich toch genoodzaakt er consequenties aan te verbinden. Een gewaagde keuze, aangezien Paquetà dit seizoen de grote sterspeler is bij Lyon, maar Bosz hield vast aan zijn principes.

'De regels zijn voor iedereen hetzelfde', verklaarde Bosz achteraf bij L'Équipe. Technisch directeur Juninho kwam er uitgebreider op terug. 'Ik verlies liever met 5-0 dan dat we beslissingen nemen die tegen onze waarden in gaan. Ik heb ook gesproken met Paquetà's zaakwaarnemer, maar helaas hadden we geen keuze. Ik weet niet waarom hij te laat kwam, maar de deur was al dicht en de coach was begonnen. Dan weet je dat er consequenties zijn.'

De consequentie was dat Paquetà in het belangrijke uitduel met Sparta Praag op de bank begon. Lyon begon de wedstrijd vervolgens zwak en kwam al snel met 2-0 achter. Vlak voor rust maakte Toko Ekambi nog wel de aansluitingstreffer. Daarna kwam Paquetà alsnog binnen de lijnen. Wat volgde was een geweldig optreden van de Braziliaanse spelmaker.

Na de 2-2 van Houssem Aouar was Paquetà na een weergaloze actie al dicht bij de 2-3, maar stond de paal nog in de weg. Even later schoot hij de bal alsnog snoeihard in de bovenhoek. Zijn fraaie goal vierde de middenvelder uitgelaten door zijn shirt uit te trekken. Daarna zocht hij oogcontact met Bosz, die leek aan te geven dat de kou uit de lucht was. Lyon won de wedstrijd vervolgens met 3-4.

'We startten de wedstrijd erg slecht, zo kun je niet aan een wedstrijd beginnen', oordeelde Bosz achteraf. 'Maar na rust speelden we goed, zelfs met tien man. Wat Paquetà betreft: ik wil excuses zien op het veld en hij toonde het juiste antwoord', aldus de Nederlander, die met Lyon aan kop gaat in Groep A van de Europa League.

De situatie rond Paquetà maakt in Frankrijk veel los. De Braziliaan siert vrijdag de cover van L'Équipe met de tekst: 'Vergeven'. De Franse sportkrant hield tevens een poll op de website, waarin gevraagd werd of de lezers de sanctie van Bosz voor Paquetà terecht vinden. Meer dan 90 procent van de stemmers vinden van wel.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Olympique Lyonnais
6
5
1
0
16-5
+11
16
2
Glasgow Rangers
6
2
2
2
6-5
+1
8
3
Sparta Praag
6
2
1
3
6-9
-3
7
4
Brøndby IF
6
0
2
4
2-11
-9
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.