Bosz hekelt programma: 'Het is onmogelijk voor de spelers'

Reacties

Peter Bosz kan er met zijn verstand niet bij dat er in de nacht van donderdag op vrijdag nog wedstrijden worden gespeeld in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie. De trainer van Olympique Lyon moet daardoor de Braziliaan Lucas Paquetá waarschijnlijk missen in het Ligue 1-duel met AS Monaco van zaterdagavond.

Bosz hekelt programma: 'Het is onmogelijk voor de spelers'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
2 - 0
Monaco
Monaco

'Het is onmogelijk dat we hem inzetten tegen AS Monaco als hij in actie komt bij de nationale ploeg', vertelde Bosz donderdag tijdens een persmoment. 'Speelt hij niet, dan kunnen we nog kijken.' Om 2.30 uur Nederlandse tijd is vannacht de aftrap bij Brazilië - Uruguay.

Bosz nam de gelegenheid te baat om de roostermakers te bekritiseren. 'Ik begrijp het niet. Ik weet niet wie dit organiseert, maar drie wedstrijden in één interlandperiode, waarvan de laatste op donderdagavond… het is onmogelijk voor de spelers. Als je zoiets doet, snap je het voetbal niet.'

Meer in het algemeen vindt Bosz dat het programma te veeleisend is. 'De spelers spelen te veel, geld dicteert het voetbal. Naar de spelers wordt niet geluisterd. De kalender is veel te vol. Het tempo is gigantisch. Volgende week donderdag gaan we op bezoek bij Sparta Praag en de zondag daarop wacht om 13.00 uur een uitwedstrijd bij OGC Nice.'

Zondagmiddag baarde Thibaut Courtois opzien door keihard uit te halen naar de UEFA. In de ogen van de Belgische doelman wordt te veel gevraagd van spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.