Bosz geniet van stunt: 'Maar dit was niet onze beste wedstrijd'

Bayer Leverkusen-trainer Peter Bosz vindt dat zijn ploeg zaterdag karakter heeft getoond. De ploeg van de Nederlander won knap met 3-1 van Bayern München. 'Heerlijk om te winnen van de ploeg die de laatste zes keer kampioen is geworden.'

De bezoekers kwamen vijf minuten voor rust nog wel op voorsprong tegen Leverkusen, maar de thuisploeg herstelde zich na rust uitstekend. Goals van Leon Bailey, Kevin Volland en Lucas Alario bezorgden Bosz zijn tweede zege in drie duels als trainer van Leverkusen.

'We hebben vandaag meer dan driehonderd sprints getrokken, dat is enorm. Ik vond dat je dat bij vlagen ook wel kon zien, dat gaat gewoon ten koste van je balbezit. Het oogt vermoeider en waren slordiger in balbezit. Dat kon je wel zien, dit was niet onze beste wedstrijd', begon Bosz tegenover FOX Sports met een kritische noot.

'Ik vond ons tegen Borussia Mönchengladbach (1-0 verlies, red.) beter spelen dan vandaag. Maar we speelden vandaag natuurlijk ook tegen een betere tegenstander. Als je 0-1 achterkomt, weet je dat het moeilijk wordt tegen zo'n goede ploeg, maar in de tweede helft hebben we karakter getoond. We gingen er vanaf het begin vol op, het was denk ik wel weer leuk om naar te kijken.'

Leermomenten
Bosz genoot bij vlagen van de wedstrijd. 'Het spel golfde op en neer, maar dat krijg je als je aanvallend voetbal wil spelen. Dan gebeurt er tenminste wat in de zestien. Er waren veel leermomenten vandaag. We hebben nu tegen een ploeg gespeeld die je misschien hoger kunt aanschrijven. Om dan óók je eigen spel te spelen, dat is weer een volgende stap. '

Hoe kan Leverkusen die stap zetten? 'Door te herkennen wanneer we in de hoogste versnelling naar voren kunnen en wanneer je je rust moet pakken. We hebben vandaag een aantal keer druk gezet toen dat niet kon. Dan word je door Bayern helemaal weggespeeld en wordt het gevaarlijk. Die momenten moet je leren herkennen.'

Bailey
Het hoogtepunt van de wedstrijd was de schitterende vrije trap van Bailey (foto), die daarmee de stand gelijk trok. De Jamaicaan was dolgelukkig achteraf. 'Deze zege betekent alles voor ons. We spelen een nieuw systeem waarin iedereen precíés weet wat hij moet doen op het veld, dat is belangrijk. Ik moet zeggen: ik geloof heel erg in deze trainer. En hij geloof ook in ons. We doen alles wat hij vraagt en dat werkt goed.'

Het was alweer even geleden dat Bailey het net wist te vinden en dus straalde hij van oor tot oor. 'Het is heel leuk om onder Bosz te spelen. Het belangrijkste is dat je als speler weet wat je moet doen. Als iedereen dat weet kun je met onze kwaliteit heel veel bereiken.'