Bosz en Schreuder in evenwicht bij debuut Locadia, ongelukkige rol Rekik

De strijd tussen Peter Bosz en Alfred Schreuder in de Bundesliga is zaterdag zonder winnaar geëindigd. Bayer Leverkusen en 1899 Hoffenheim hielden elkaar in evenwicht. Karim Rekik kende een ongelukkige rol tijdens een teleurstellende middag voor Hertha BSC.

Bayer Leverkusen
0 - 0
1899 Hoffenheim

Waar de ploeg van Bosz het publiek tot nu toe vermaakte met attractief voetbal was dat in de eerste helft tegen Hoffenheim veel minder het geval. De trainer besloot zijn basiself niet te wijzigen - Daley Sinkgraven zat dus op de bank - en bij de bezoekers zat Jürgen Locadia voor het eerst op de bank. Hij wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion. Leverkusen slaagde er in de eerste helft nauwelijks in om echt gevaarlijk te worden tegen het terugzakkende Hoffenheim. Er viel in de eerste 45 minuten niet eens een schot op doel te noteren.

Pas na rust kwamen de echte kansen. Ishak Belfodil van Hoffenheim testte keeper Lukas Hradecky met een schot en aan de andere kant schoten Leon Bailey en Kevin Volland naast. Schreuder vond het na een uur tijd voor nieuwe impulsen in de aanval en gaf Locadia voor het eerst instructies. De aanvaller verving Belfodil. Bosz bracht tegelijkertijd Lucas Alario en Nadiem Amiri voor Kerem Demirbay en Volland. Amiri werd meteen gevaarlijk door de bal uit een voorzet net naast te werken.

Met Locadia hoopte Hoffenheim in de tegenaanval toe te slaan terwijl Leverkusen vooral de bal had. Karim Bellarabi waagde nog een poging die werd geblokt en later pakte keeper Oliver Baumann een voorzet van de middenvelder. Ook in de extra tijd was Leverkusen de meest dreigende ploeg, maar de bal ging er niet meer in.

Schalke 04
Schalke 04
3 - 0
Hertha BSC
Hertha BSC

Het Nederlands getinte Hertha BSC ging zaterdag onderuit tegen Schalke 04. Beide ploegen stonden na twee speelronden pas op één punt. Ook nu zat een zege er voor Hertha niet in. In Gelsenkirchen bleek namelijk dat het niet de middag was van de hoofdstedelingen. Voor rust werkte Niklas Stark de bal in eigen doel, na rust was het de beurt aan Rekik.

Waar de Duitse international in de 38ste minuut een voorzet van Daniel Caligiuri achter Rune Jarstein werkte, kon Rekik in de 47ste minuut niet voorkomen dat een diagonaal schot van Guido Burgstaller via zijn voet tegen de touwen ging. Na een uur mocht de weer fitte Javairô Dilrosun voor het eerst dit seizoen zijn opwachting maken, maar hij kon niks meer uitrichten. Wel maakte Jonjoe Kenny er nog 3-0 van voor Schalke.

VfL Wolfsburg
1 - 1
Paderborn
Paderborn

VfL Wolfsburg was uitstekend aan het seizoen begonnen met twee zeges op rij en promovendus SC Paderborn leek de ideale volgende prooi. Toch maakten de bezoekers het Wolfsburg knap lastig. Wout Weghorst scoorde dit seizoen al twee keer. De verdediging van Paderborn hield hem lang in toom en voorin hadden de gasten na twaalf minuten zelfs succes. Achterin zat Wolfsburg even helemaal mis en Cauly Oliveira-Souza schoot raak.

De thuisploeg moest in de achtervolging en grote kansen lieten lang op zich wachten. Toch bewees Weghorst na rust zijn waarde maar weer eens. Niet met een doelpunt, maar deze keer met een assist. De spits kreeg de bal al vallend bij Josip Brekalo, die hard uithaalde en er 1-1 van maakte. Tot teleurstelling van Wolfsburg bleef het daar wel bij.

SC Freiburg
SC Freiburg
1 - 2
1. FC Köln
1. FC Köln

SC Freiburg moest uitgerekend tegen het nog puntloze 1. FC Köln de eerste nederlaag van het seizoen slikken. Mede dankzij twee goals van de voor Duitsland opgeroepen Luca Waldschmidt stond Freiburg na twee speelronden nog gedeeld bovenaan. Zaterdag ging het echter mis tegen het gepromoveerde Köln. Ellyes Shkiri groeide in de extra tijd uit tot matchwinner.