Bosz begint Bundesliga in stijl, Weghorst direct goud waard

Peter Bosz is het Bundesliga-seizoen met Bayer Leverkusen zaterdag in stijl begonnen. In een spectaculair duel met SC Paderborn boekte de thuisploeg de eerste zege van het seizoen. Ook Wout Weghorst beleefde een lekkere middag met VfL Wolfsburg.

Bayer Leverkusen
3 - 2
Paderborn
Paderborn

Bosz koos tegen de promovendus voor een 3-4-3-formatie. Daley Sinkgraven was er nog niet bij, Kerem Demirbay stond wel direct in de basis. De start van Leverkusen was voortvarend en na tien minuten kwam de ploeg van Bosz dan ook terecht op voorsprong. Kevin Volland bediende na een prima aanval Leon Bailey, die van dichtbij binnentikte: 1-0.

Lang kon Leverkusen niet van die voorsprong genieten; vijf minuten later was het alweer gelijk. Na een dramatische terugspeelbal van Julian Baumgartlinger kon Sven Michel helemaal alleen door op de keeper en eenvoudig scoren: 1-1. Kai Havertz zette Leverkusen niet veel later weer op voorsprong met een gevoelvol stiftje, maar Streli Mamba liet opnieuw snel de gelijkmaker aantekenen: 2-2. Zo waren er binnen 25 minuten alweer vier doelpunten gevallen.

In de tweede helft viel er qua doelpunten minder te beleven, maar twintig minuten voor tijd viel wel de bevrijdende 3-2 voor de mannen van Bosz. Volland was de doelpuntenmaker na een vloeiende aanval van Die Werkself. De Duitse spits bezorgde Leverkusen zo een verdiende zege. De ploeg van Bosz had zo'n 75 procent balbezit en liet aan de bal fraaie dingen zien, al oogde het defensief af en toe wel kwetsbaar.

VfL Wolfsburg
2 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

In de Volkswagen Arena stonden er twee Nederlanders aan de aftrap: Wout Weghorst bij de thuisploeg en Kingsley Ehizibue bij de bezoekers. Het hoogtepunt van de wedstrijd vond plaats in de zestiende minuut. Maximilian Arnold kreeg de bal voor zijn voeten uit een afgeslagen corner en haalde ineens uit. Zijn volley draaide schitterend de hoek in: 1-0.

Zonder briljant te voetballen had Wolfsburg de wedstrijd onder controle en na een uur werd de score verdubbeld. Op aangeven van Xaver Schlager kwam Weghorst oog in oog met doelman Timo Horn. De Nederlander bleef vervolgens rustig en rondde prima af: 2-0. Simon Terodde maakte in de extra tijd nog de aansluitingstreffer, maar de eerste zege van het seizoen kwam niet meer in gevaar voor Die Wölfe.

Werder Bremen
1 - 3
Fortuna Düsseldorf

Davy Klaassen had een basisplaats bij Werder, dat het seizoen beroerd begon. De gastheren hadden veel balbezit, maar kregen het deksel op de neus in de counter. Via Rouwen Hennings, Kenan Karaman en Kaan Ayhan liep Düsseldorf uit naar een knappe 1-3 uitzege.

SC Freiburg
SC Freiburg
3 - 0
FSV Mainz 05

Zowel Jean-Paul Boëtius als Jeremiah St. Juste stond aan de aftrap bij Mainz. Boëtius als nummer 10, St. Juste als centrumverdediger. Voor St. Juste zat de wedstrijd er na tachtig minuten op, daarna gaf Mainz het punt nog uit handen. Lucas Höler, Jonathan Schmid en Luca Waldschmidt sloegen in de slotfase toe.