Borussia Mönchengladbach zet Bayern München te kijk

Bayern München incasseerde op de eerste speeldag in 2012 een gevoelige tik. Een kapitale blunder van Manuel Neuer leidde de 3-1 nederlaag bij Borussia Mönchengladbach in.

Bayern begon dramatisch aan de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft. Doelman Neuer speelde de bal in de elfde minuut in de voeten van Marco Reus. Voor de aanvaller van Borussia Mönchengladbach was het een koud kunstje van 25 meter de score te open.

Het doelpunt was extra pijnlijk voor Bayern, omdat juist Reus profiteerde. De aanvaller had immers Bayern afgewezen als bestemming na dit seizoen en gekozen voor Borussia Dortmund als toekomstige club.

Vier minuten voor rust verdubbelde Gladbach de marge. Patrick Hermann was het eindpunt van een knappe counter van Die Fohlen, die werd ingeleid door balverlies van Arjen Robben.

Ook in de tweede helft domineerde Bayern, maar door een gebrek aan tempo en ideeën leverde het overwicht nauwelijks wat op. De defensie van Gladbach met Roel Brouwers bleef zonder al te veel problemen overeind. In de 71ste minuut besliste Hermann het duel op aangeven van Reus. De treffer van Bastian Schweinsteiger was niet meer dan een schrale troost voor Bayern.

Door het resultaat klom Borussia Mönchengladbach naar de tweede plaats achter Bayern, dat echter moet vrezen dat Borussia Dortmund en Schalke 04 de achterstand van drie punten weg gaan poetsen. Foto: VI Images