Borussia Dortmund maakt werk van Maatsen

Reacties

Borussia Dortmund heeft concrete belangstelling voor Ian Maatsen. Als het aan de Duitse topclub ligt, komt de linksback van Chelsea in de winterstop over.

Borussia Dortmund maakt werk van Maatsen

Hoewel Maatsen in de voorbereiding op dit seizoen een sterke indruk achterliet en hij in de Premier League regelmatig zijn opwachtig mocht maken, lijkt het er niet op dat hij definitief door zal breken bij Chelsea. Dortmund hoopt hem in de winterstop over te kunnen nemen. De interesse in Maatsen is zeer concreet, maar de transfer is nog niet rond. Dortmund en Chelsea zijn nog met elkaar in gesprek. Maatsen zelf ziet de stap naar Duitsland wel zitten.

Over de voorwaarden voor de transfer wordt nog gesproken. Het is dus nog niet helemaal duidelijk of het om huren of kopen gaat. Wel is zeker dat Chelsea geld nodig heeft en ruimte wil creëren in de selectie. Maatsen ligt bij Chelsea nog tot de zomer van 2025 vast, dus een verhuurperiode ligt niet voor de hand. Mocht de transfer uiteindelijk doorgang vinden, dan treft Maatsen met Donyell Malen, Julian Rijkhoff en Prince Aning drie andere Nederlanders bij de komende tegenstander van PSV in de Champions League.

Maatsen doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, Sparta en PSV en maakte in 2018 de stap naar Chelsea, dat hem ervaring op liet doen bij Charlton Athletic, Coventry City en Burnley.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.