Borussia Dortmund eist wel 'Pünktlichkeit' van Bolt

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Borussia Dortmund eist wel 'Pünktlichkeit' van Bolt

Usain Bolt als gastspeler op de training van Borussia Dortmund, dat nieuws sijpelde afgelopen weekend door. Aanvankelijk leek het niet meer dan een grap, maar inmiddels wordt de Jamaicaanse sprinter daadwerkelijk op het trainingsveld van BVB verwacht. Sponsor Puma heeft de voetbalschoenen al klaar staan, terwijl de Duitse club Bolt wijst op het aanvangstijdstip van de training.

• Het al veelbesproken bezoekje van 's werelds snelste man lijkt extra opmerkelijk juist in de week naar de Bundesliga-topper tegen Bayern München van zaterdag. De Beierse concurrent blijkt ook niet de rotste en deed via het Amerikaanse twitter-account lekker mee. Bayern- en voormalig BVB-verdediger Mats Hummels deed nog een duit in het zakje, waarop zijn oude ploeggenoot Pierre-Emerick Aubameyang met de nodige smileys reageerde. Humor in de voorbereiding in plaats van rivaliteit. Het belooft wat voor zaterdag.

'De plaagstoten en de kritiek waren geen last, maar wel het ongenoegen over dat ik gesloopt heb wat we in een maand in Frankrijk hadden opgebouwd.'
Simone Zaza erkent dat hij een zware zomer kende na zijn befaamde gemiste strafschop tegen Duitsland. 'Ik denk er nog steeds aan, al is het nu wel ietsjes minder.' (RAI Sport)

• Hij speelde niet voor, maar tegen Barcelona, maar natuurlijk wel met rugnummer 14 als eerbetoon aan zijn opa. Het kon Jordan Cruijff niet aan de zege helpen. Hij verloor met zijn ploeg Sitges met 3-1 van de leeftijdgenootjes van Barcelona. De zoon van de dochter van Johan Cruijff kon ermee leven. 'Ik ben voor Barcelona, maar ook voor Sitges', zei hij tegen Barca TV.

• Tussen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino van vrijdag en het oefenduel met Italië van dinsdag had de Duitse nationale ploeg een bijzondere tussenstop. Maandag was er namelijk een ontmoeting met paus Franciscus, die uit handen van Duitse internationals een gesigneerd Duits shirt kreeg.

'Op het laatst ging het hele huis heen en weer. Het was zo verschrikkelijk eng.'
Roly Bonevacia speelt tegenwoordig voor Wellington Phoenix uit Nieuw-Zeeland en kreeg zondag de schrik van zijn leven toen hij met zijn vrouw en twee kinderen in een aardbeving terechtkwam. 'Ik maakte de voordeur open en heb mijn gezin mee naar buiten gesleurd. Het enige wat door mijn hoofd spookte was: dit kan wel eens het einde zijn. Er zijn hier wel vaker aardschokken en bevingen, maar zo erg als dit niet. De wegen scheurden en we hoorden meteen dat er een groot tsunamigevaar was.' (De Telegraaf)

• De Belg Michy Batshuayi van Chelsea weet wel hoe hij moet omgaan met een wijsneus.

• De nood bij de Engelse bondscoach Gareth Southgate was maandag zo hoog, dat hij de zeventienjarige Dylan Duncan uitnodigde voor een training. De keuzeheer miste wat spelers vanwege blessures, onder wie Wayne Rooney en Ryan Bertrand. Omdat hij daardoor maar negentien veldspelers tot zijn beschikking had, werd het talent van Tottenham Hotspur uitgenodigd.

• Sommige trainers gaan een keer een potje paintballen om het teamgevoel te versterken. De 22-jarige Niek Tiemersma doet het anders bij SC Franeker Onder-9. Hij moedigt de spelers aan met een rap. De KNVB heeft hem met zijn team uitgenodigd om een thuiswedstrijd van Oranje te bezoeken. Misschien kan hij die jongens ook motiveren...

Marc Wilmots keert voorlopig niet terug in België. De trainer werd na het EK in Frankrijk ontslagen als bondscoach van België en is niet van plan om snel weer een club te trainen in het land. Tegenover Die Welt zei hij 'nooit meer' als trainer te gaan werken in België, maar dat nuanceerde hij later. 'Met zulke uitspraken moet men voorzichtig zijn. Laten we liever zeggen, in ieder geval de komende vijf à tien jaar niet.'

• Deze fan van AA Gent had twee jaar niks te doen in zijn vrije tijd en besloot het stadion van zijn favoriete club na te bouwen met Lego.

'Ik denk zelfs dat ik in mijn trainerscarrière nog nooit tegen zo'n goede ploeg heb gespeeld.'
• De Estse bondscoach Martin Reims kreeg zondag met 8-1 klop van België en was na afloop op een persconferentie lovend over de tegenstander. 'We wisten dat België een heel goede ploeg heeft. Misschien heb ik wel enkele tactische fouten gemaakt, maar dat is gepraat achteraf. We hebben het geprobeerd, maar hadden niet de kwaliteit om vaker te scoren of beter te verdedigen. Dit komt heel hard aan.'

'Laat Maradona nu maar eens op het vliegtuig stappen, dan weet ik nog wel een Argentijnse piloot.'
• De organisator van de benefietmiddag voor Fernando Ricksen, Christian Petermann, is woedend op Maradona. De voetballegende zou aanwezig zijn in Heerlen bij een wedstrijdje penaltyschieten voor het goede doel, namelijk om geld in te zamelen voor de spierziekte ALS waar Ricksen aan lijdt. De Argentijn liet echter verstek gaan en zei sorry. Volgens Petermann is dat niet genoeg, al verwoordde hij dat met een opmerkelijke uitspraak over een Argentijnse piloot als verwijzing naar de vuile oorlog tussen 1976 en 1983. 'Dit is vreselijk voor Fernando', voegde hij er nog aan toe. (De Limburger)

• De Mannequin Challenge is helemaal in en dus waagt men bij Studio Voetbal ook een poging. Zien we daar iemand met de ogen knipperen?

Kees Kwakman is niet zo onder de indruk van al die Mannequin Challenges. De beste is namelijk - weliswaar onbewust - al geweest.

'Ik hoop dat we dit jaar kampioen worden en in de Champions League komen.'
• AZ-spits Fred Friday is ambitieus. De aanvaller was goed voor een hattrick in het met 1-4 gewonnen oefenduel met Besiktas en liet tegenover het Turkse Fanatik weten dat hij het allerhoogste wil bereiken met AZ, namelijk het kampioenschap en de Champions League. 'Ik doe mijn best om bij te dragen aan het succes van AZ.'

• De waaghalzen die onlangs de Amsterdam Arena beklommen, zijn deze keer naar Barcelona gereisd om het heilige gras van Camp Nou te betreden. En het is ze nog gelukt ook.

Gianluigi Buffon had in de WK-kwalificatiewedstrijd van Italië tegen Liechtenstein (0-4) zo weinig te doen dat hij wel even een handtekening kon uitdelen.

Carlos Tévez bewees tegen Sevilla dat hij nog steeds kan voetballen. De 32-jarige spits won met Boca Juniors de Trofeo Antonio Puerta, ter nagedachtenis aan de in 2007 overleden speler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.