Bordeaux zit Marseille dwars, Özkayup verslaat Aissati

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Anderlecht maakte geen fout • De ploeg van trainer John van den Brom moest echter wel lang wachten op de bevrijdende openingstreffer tegen KV Kortrijk • Uiteindelijk was het Dieumerci Mbokani die in de slotminuut van de reguliere speeltijd trefzeker was • Bram Nuytinck speelde de gehele wedstrijd mee • Anderlecht staat nu op 34 punten •

• Zulte Waregem heeft dure punten in de strijd om de koppositie laten liggen • De ploeg van trainer Francky Dury speelde tegen Standard Luik doelpuntloos gelijk • Door het puntenverlies staat Zulte Waregem vier punten achter op Anderlecht • Standard Luik blijft middenmoter en staat negende •

• SC Lokeren boekte zondag de zesde overwinning op rij • Beerschot AC was het volgende slachtoffer, al viel de winnende treffer van Benjamin Mokulu pas in blessuretijd (1-0) • Trainer Adrie Koster achtte het verlies onnodig • 'Wij verdienden een punt', aldus de coach, die in de 87ste minuut voormalig PSV'er Stijn Wuytens rood zag krijgen • SC Lokeren is derde in de Eerste klasse, waar Germinal op de twaalfde plaats blijft steken • • Antalyaspor heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies dat Galatasaray afgelopen vrijdag leed • De ploeg waar onder meer Ismaïl Aissati voor uitkomt verloor in een doelpuntenfestijn van Besiktas (3-5) • Bij Besiktas (waar Hugo Almeida drie keer scoorde) speelde de Nederlander Oguzhan Özkayup de hele wedstrijd, terwijl Aissati voor Antalyaspor de negentig minuten vol maakte • Antalyaspor moet de koppositie met Galatasaray delen • Besiktas heeft nu een achterstand van drie punten op de eerste plek • • In tegenstelling tot Olympique Lyon heeft Olympique Marseille geen gebruik gemaakt van de nederlaag van Paris Saint-Germain • Bij Girondins Bordeaux ging de ploeg van trainer Elie Baup met 1-0 onderuit • Yoan Gouffran maakte in de 52ste minuut de winnende treffer • Marseille verloor daarnaast Lucas Mendes, die in blessuretijd een rode kaart kreeg •

• Olympique Lyon heeft wel geprofiteerd van het puntenverlies dat Paris Saint-Germain op zaterdag leed • Lyon won in eigen huis van Stade Reims • Vlak voor rust werd Lyon in een zetel gebracht na een eigen goal van Anthony Weber • Doelpunten van Bafetimbi Gomis en Lisandro López in de tweede helft lieten Lyon uitlopen naar 3-0 • Lyon is nu koploper met 25 uit twaalf • Marseille volgt met 23 uit twaalf • • Guus Hiddink kon leven met het doelpuntloze gelijkspel van FC Anzhi tegen FK Rostov • Volgens de Nederlandse trainer ontbeerde zijn ploeg de kracht en de creativiteit om de stugge defensie te breken • 'We moeten deze wedstrijd vergeten en vooruit kijken naar de wedstrijden die we moeten winnen', zei Hiddink • Door de remise is de achterstand van Anzhi op koploper CSKA Moskou vijf punten •

• Rasmus Elm heeft CSKA Moskou met een benutte strafschop in de 25ste minuut op het spoor gezet van een ruime zege op Amkar Perm • Na de openingstreffer van de voormalige AZ-middenvelder deed oud-VVV'er Ahmed Musa in de tweede helft met een doelpunt en een assist van zich spreken, waardoor Gianluca Nijholt met Amkar Moskou verliet met een 3-0 nederlaag •

• Aras Özbiliz is opnieuw van grote waarde gebleken voor Kuban Krasnodar • De ex-Ajacied was op bezoek bij Mordovya Saransk verantwoordelijk voor de laatste treffer tijdens de 0-3 overwinning • Özbiliz is met zes doelpunten clubtopscorer voor Kuban Krasnodar • Momenteel staat de ploeg met 28 punten uit zestien duels in de subtop van de Premjer Liga • • Dnjepr Dnjepropetrovsk kan met een goed gevoel naar Eindhoven vertrekken voor het Europa League-duel met PSV van donderdag • De Oekraïense nummer twee achter Shakhtar Donetsk voorkwam in het laatste kwartier puntenverlies tegen Tavria Simferopol • Nikola Kalinic en Guiliano zorgden na een achterstand voor een goede afloop (2-1) • Dnjepr Dnjepropetrovsk verkleinde de achterstand tot elf punten op Shakhtar, dat zaterdag het eerste puntenverlies leed van het seizoen • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.