Booy viert debuut met remise, druk op Franse toppers

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Foeke Booy heeft in zijn eerste wedstrijd als trainer van Cercle Brugge een punt gepakt • De ex-directeur van FC Utrecht zag zijn nieuwe ploeg in eigen huis gelijk spelen tegen AA Gent • Ilombo Mboyo had na 47 minuten al twee keer gescoord namens de bezoekers • Cercle toonde echter veerkracht en kwam op 1-2 dankzij Rudy • Met nog twintig minuten te gaan maakte Mushaga Bakenga 2-2 door de Nederlandse doelman Sergio Padt te passeren • Cercle blijft hekkensluiter in België •

• Het KV Mechelen van Harm van Veldhoven wist met veel pijn en moeite een punt binnen te slepen op bezoek bij Zulte Waregem • Toen Kenny Van Hoevelen namens Mechelen al na zes minuten rood kreeg werden de kansen op een goed resultaat klein • Na ruim een halfuur kwamen de bezoekers echter op voorsprong dankzij ex-Groninger Nicklas Pedersen • Twintig minuten voor tijd vocht Zulte Waregem terug door een doelpunt van Mbaye Leye • Zulte Waregem is voorlopig koploper in België, maar concurrent Anderlecht komt zondag in actie •

• Adrie Koster deed met Beerschot goede zaken door Lierse SK te verslaan • Dalibor Veselinovic (twee keer) en Guillaume François zorgden voor een ruime marge • Namens Lierse SK zette Kostadin Hazurov de 1-3 eindstand op het scorebord • Beerschot neemt door de winstpartij afstand van de gevarenzone en heeft nu zeventien punten uit veertien duels • Lierse SK heeft er dertien • • Saint-Étienne blijft druk zetten op de topclubs Olympique Marseille, Paris Saint-Germain en Olympique Lyon • Saint-Étienne won in eigen huis met 2-0 van Troyes • Renaud Cohade en Pierre-Emerick Aubameyang zorgden in de tweede helft voor de doelpunten • Daardoor heeft Saint-Étienne nu 21 punten na twaalf duels, slechts één punt minder dan Marseille en PSG en net zoveel als Lyon • De drie topploegen hebben nog wel duels te goed •

• Ook Valenciennes draait nog altijd bovenin mee dankzij een zwaarbevochten 2-3 overwinning bij SC Bastia • Pas in de slotfase kon de ploeg een 2-1 achterstand ombuigen tot een zege • Valenciennes heeft nu ook 21 punten uit twaalf •

• Lille heeft zich in Ligue 1 gerevancheerd voor de afstraffing in de Champions League • Drie dagen na de 6-1 nederlaag tegen Bayern München won de ploeg van trainer Rudi Garcia met 1-0 van Stade Brest • De treffer van Salomon Kalou in de 45ste minuut was genoeg voor de zege, die Lille naar de vierde plaats hielp • Bij Brest zat Charlison Benschop negentig minuten op de bank • • FC Twente-huurling Joshua John heeft als invaller niet kunnen voorkomen dat FC Nordsjælland in de strijd om de Deense titel genoegen moest nemen met een 2-2 gelijkspel • Het gepromoveerde Randers FC, waar Remco van der Schaaf de hele wedstrijd op de bank zat, incasseerde pas acht minuten voor tijd de 2-2 • FC Nordsjælland heeft een achterstand van drie punten op koploper FC Kopenhagen, dat zondag nog in actie komt • • Dustley Mulder heeft met een doelpunt in de 72ste minuut zijn bijdrage geleverd aan het succes van Levski Sofia tegen Botev Vratsa • Dankzij de overwinning behoudt Levski de koppositie in de Bulgaarse competitie • • Voormalig Eredivisionisten hebben hun stempel gedrukt op het duel tussen Kuban Krasnodar en CSKA Moskou (1-3) • De Russische hoofdstedelingen kwamen op voorsprong dankzij ex-VVV'er Ahmed Musa • Vlak voor rust maakte ex-Ajacied Aras Özbiliz echter nog gelijk • In de tweede helft waren het opnieuw Musa en voormalig AZ'er Rasmus Elm die CSKA Moskou uiteindelijk aan de zege hielpen • CSKA Moskou blijft koploper met 36 uit vijftien, Kuban staat vijfde met 25 punten •

• Na twee nederlagen op rij heeft Terek Grozny weer een overwinning geboekt • Hekkensluiter Mordovia Saransk werd op een 2-1 nederlaag getrakteerd • Jonathan Legear en Ailton Almeida hadden na ruim een uur het beslissende gat geslagen voor Terek Grozny, dat dankzij de zege naar de vierde plaats klom • Kevin Kuranyi speelde een hoofdrol bij Dinamo Moskou • De Duitse aanvaller nam tegen Alania Vladikavkaz de hele productie voor zijn rekening (2-0) • • Ismaïl Aissati heeft zijn waarde bewezen voor Antalyaspor • De middenvelder maakte een kwartier voor tijd de openingstreffer op bezoek bij Kasimpasa • De ex-speler van onder meer PSV en Ajax schoot een strafschop voorbij oud-PSV'er Andreas Isaksson • Het bleek uiteindelijk genoeg voor een punt • Kalu Uche maakte namens Kasimpasa in de blessuretijd nog de gelijkmaker • Antalyaspor staat hiermee voorlopig op de eerste plaats • Het heeft één punt meer dan Galatasaray, dat zondag pas speelt • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.