Booy schaamt zich ogen uit zijn kop voor Cercle Brugge

Foeke Booy heeft met woede en verbazing gereageerd op de 3-1 nederlaag van zijn elftal tegen Bergen. Als Cercle Brugge zo blijft spelen, is degradatie naar de Tweede Klasse volgens de Nederlandse oefenmeester onafwendbaar.

Booy schaamt zich ogen uit zijn kop voor Cercle Brugge

Een week geleden had Cercle in de heenwedstrijd van de halve finales van het Belgische bekertoernooi op bezoek bij KV Kortrijk laten zien dat het wel degelijk wist wat winnen is (2-1), maar zaterdag liep de hekkensluiter alweer tegen de zevende opeenvolgende competitienederlaag aan.

'Als coach excuseer ik me bij onze fans. Ik ben een trainer die mijn spelers altijd wil helpen, maar dit leek helemaal nergens op. Ik ben verbijsterd. Ik schaam me de ogen uit mijn kop', aldus een ziedende Booy tegenover Sporza.

'We kwamen met moreel uit de bekerwedstrijd in Kortrijk. De puzzel viel daar eindelijk in elkaar. Dan is het een schande dat we daar zo mee omgegaan zijn. Dan moet je tonen dat je ballen hebt', vervolgde Booy.

OntsnappingHoewel Cercle afgetekend laatste staat met zes punten achterstand op Beerschot AC en definitief als laatste is geëindigd, is er nog altijd een ontsnappingsroute. Na de laatste speelronde van aankomend weekend, waarin beide teams pikant genoeg ook al tegenover elkaar staan, spelen de twee degradatiekandidaten vijf keer tegen elkaar.

Beerschot begint aan dat allesbeslissende vijfluik met een voorsprong van drie punten omdat het als hoger geklasseerde ploeg de barrageduels ingaat, maar Booy ziet nog volop mogelijkheden. 'We weten wat we moeten doen tegen Beerschot. Maar als we spelen zoals tegen Bergen, hebben we in Play-off III niets te zoeken en zeker ook niet in de bekerfinale.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen