Booy: 'Grandel blijft mijn eerste doelman'

Hij mag dan de meeste opvallende fouten hebben gemaakt van alle doelmannen in de eredivisie. Toch zal Franck Grandel onder de lat blijven staan bij FC Utrecht. Coach Foeke Booy geeft de Franse goalie nog alle vertrouwen.

Booy: 'Grandel blijft mijn eerste doelman'

'Ik weiger mee te huilen met de wolven in het bos en Franck Grandel blijft dan ook gewoon mijn eerste doelman', laat Booy deze week weten in de nieuwe Voetbal International.

Waar FC Utrecht had gehoopt dat Grandel punten zou gaan pakken voor de ploeg, iets wat de huidige reservekeeper Joost Terol vorig seizoen had nagelaten, daar valt de Franse sluitpost dit seizoen op met een handvol grote fouten, waarvan twee met consequenties.

Tegen PSV liet hij een bal uit zijn handen glippen, waarmee hij de enige tegentreffer en dus de 1-0 nederlaag inleidde. En afgelopen zondag ging hij in de fout tegen SC Heerenveen, door in blessuretijd een voorzet van Danijel Pranjic matig te keren, waarna Niklas Tarvajärvi de gelijkmaker binnentikte: 1-1.

'Hij heeft een enorme blunder gemaakt', vertelt Booy, die maandag een lang onderhoud had met Grandel. Toch liet hij de 27-jarige doelman weten dat deze nog steeds zijn eerste keus is. 'Natuurlijk zijn er bepaalde grenzen, maar die zijn nog niet bereikt.'

'Hij kan het vertrouwen terugwinnen. (...) Bij mij gaat het om de grote lijn. Is hij een plaag voor de ploeg? Nee. Is hij een onrustfactor binnen het veld? Nee. Kijk, als ik mijn tweede keeper opstel en hij gaat óók in de fout, dan ben ik helemáál ver van huis.'

Woensdagavond speelt FC Utrecht in de derde ronde van de Gatorade Cup tegen VVV-Venlo, dat op bezoek komt in Nieuw Galgenwaard.

Bekijk hier al onze video's