Booy en Kolder trots op puntje en ongeslagen status

De opluchting was groot bij Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy na het gelijkspel tegen Feyenoord (2-2). De oefenmeester erkende dat de Rotterdammers zijn ploeg in leven hadden gelaten.

'Dit was echt het maximaal haalbare', vertelt Booy aan Fox Sports. 'Met kunst- en vliegwerk halen we de rust met 0-1. Al liet Feyenoord ons in leven. De tweede helft hebben we een heel ander Go Ahead gezien. Bij vlagen lieten we fantastisch voetbal zien. Feyenoord zette toen ook wat minder druk.'

Uiteindelijk werd het 2-2 door een late benutte vrije trap van Marnix Kolder. Dat betekende dat Go Ahead na vijf duels nog altijd ongeslagen is in eigen huis. De Adelaarshorst is een onneembare vesting. 'En dat is alleen maar heel erg mooi en knap. Zeker omdat het in de Eredivisie is en niet in de Jupiler League', weet Booy.

Marnix Kolder kwam niet ongeschonden uit de strijd.

Kolder was met zijn late gelijkmaker de gevierde man. Hij hield aan een kopduel wel een bloedend, dik oog over. Maar dat mocht zijn pret niet drukken. 'Feyenoord was voor rust oppermachtig. In de tweede helft hebben wij heel veel veerkracht getoond. Ik ben enorm trots op het puntje en de ongeslagen status.'

De winnende goal was zoals Kolder het noemde 'afgesproken werk'. 'Lars Lambooij zei tegen mij: ik duw die muur opzij en jij schiet de bal eromheen. Dat lukte dus.' Bij de 1-0 van Feyenoord was Kolder even aan de zijlijn. 'Mijn contactlens was eruit geschoten. Een wedstrijd met hindernissen, zullen we maar zeggen. Maar ik ben wel heel blij met het resultaat.'

De Adelaarshorst is na vijf duels nog altijd een onneembare vesting.