Boosheid gezakt bij Advocaat na gesprekken met Sinisterra en Berghuis

Reacties

Dick Advocaat heeft in de aanloop naar Feyenoords competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard van zondag gesproken met Luis Sinisterra en Steven Berghuis, die een kleine twee weken terug tijdens het duel met FC Emmen (1-1) niet precies uitvoerden wat de trainer verlangde.

Boosheid gezakt bij Advocaat na gesprekken met Sinisterra en Berghuis
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

'Of de boosheid is gezakt? Ja hoor. Ik heb met de spelers gesproken, dan ben ik het kwijt. Dat gaat op een leuke manier. Je moet niet denken dat de relatie tussen de spelersgroep en Advocaat niet goed is', zo meldde Advocaat vrijdag tijdens een persmoment.

Na het puntenverlies tegen FC Emmen (de zoveelste misstap van Feyenoord in 2021) maakte de oefenmeester van zijn hart geen moordkuil. Bepaalde spelers hielden zich niet consequent aan het plan van aanpak, waarbij Advocaat de namen van Sinisterra en Berghuis noemde.

'Het kan niet zo zijn zoals tegen Emmen dat er een bepaalde periode komt dat je druk gaat zetten, maar dat Jantje dit doet en Pietje zakt in. Dan krijg je fouten en dan wil ik weten waarom ze dat doen. Dat moet op elkaar afgestemd zijn', zo haalde Advocaat vrijdag nog eens het treffen met FC Emmen aan.

'Het grootste probleem in die wedstrijd was Sinisterra, hij kon er moeilijk antwoord op geven. Berghuis deed ook een aantal dingen niet, die hij wél moest doen. Daar was hij het wel mee eens. Hij is een heel bepalende speler voor ons. Ook Steven moet mee.'

Vertrouwen
Berghuis tankte tijdens de afgelopen interlandperiode vertrouwen door zowel tegen Letland als Gibraltar de belangrijke openingstreffer namens Oranje voor zijn rekening te nemen. 'Ik heb hem verteld dat hij het daar goed heeft gedaan. Frank de Boer was daar ook tevreden over. Steven kan andere spelers beter maken, daar ben ik van overtuigd. Hij is zo perfectionistisch bezig, vooral met zichzelf. Die wil gewoon slagen, waar hij ook is. Het irriteert hem soms als er spelers zijn die niet brengen wat hij brengt, daar heeft hij bij Oranje misschien minder last van.'

In algemene zin zei Advocaat dat de 'spelers er doordrongen van moeten zijn hoe belangrijk Europees voetbal is voor Feyenoord'. 'Doe het voor jezelf, maar ook voor Feyenoord.' Om deelname aan de play-offs te ontlopen dienen de Rotterdammers bij de beste vier te eindigen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.