Bondscoach Zweden maakt excuses na ongekende tirade tegen analist

Reacties

Janne Andersson heeft zijn excuses aangeboden na een ongekende rel op de Zweedse televisie. De bondscoach van het Scandinavische land viel keihard uit tegen analist Bojan Djordjic. De ex-prof begon met een vraag over Jesper Karlsson.

Bondscoach Zweden maakt excuses na ongekende tirade tegen analist
© Pro Shots
Zweden
Zweden
5 - 0
Azerbeidzjan
Azerbeidzjan

De AZ-smaakmaker, die maandagavond in een korte invalbeurt indruk maakte met een prachtig benutte vrije trap, kreeg in de voorbije interlandperiode maar weinig speeltijd. Djordjic vroeg er iets over na de 5-0 zege op Azerbeidzjan, en Andersson trok dat heel slecht. De trainer trok de belangen van Djordjic in twijfel, waarna oud-prof Djordjic die opmerking interpreteerde als een verwijzing naar zijn Servische afkomst. Daarna werd het pas echt ongezellig.

Andersson heeft zich een dag later verontschuldigd. 'Dit was niet goed. Ik heb Bojan gebeld en ge-sms't en gezegd dat het goed zou zijn om even te praten. Mijn hoofd stopte. Iedereen die mij kent weet dat ik een hekel heb aan alle vormen van racisme. Als hij dat zo geïnterpreteerd heeft, bied ik daarvoor mijn oprechte excuses aan. Zo ben ik niet', aldus Andersson. In plaats van aan een dusdanig kwaadaardig motief, weet hij de rel aan een 'overreactie' van zijn kant.

'Ik overreageer op een manier die niet mag. Ik ben al zeven jaar bondscoach en dit is buitengewoon slecht van me. Ik wil er met Bojan over praten', aldus Andersson. In Zweden is het moment het gesprek van de dag: dagblad Aftonbladet rept van een 'meltdown' van de bondscoach die 'televisiesportgeschiedenis in de kubieke dimensie' heeft geschreven.

EK-kwalificatie

Stand Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.