Bondscoach zorgt voor opluchting in Marokko met uitspraak over Ziyech

Reacties

De supporters van Marokko hoeven zich geen zorgen te maken om de fitheid van Hakim Ziyech. De spelmaker werd donderdag voortijdig naar de kant gehaald in de oefenwedstrijd tegen Georgië, nadat hij een wereldgoal maakte van eigen helft, maar van een blessure is geen sprake.

Bondscoach zorgt voor opluchting in Marokko met uitspraak over Ziyech
© Pro Shots
Marokko
Marokko
3 - 0
Georgië
Georgië

Bondscoach Walid Regragui voerde drie wissels door aan het begin van de tweede helft en twee wissels na ruim een uur spelen. In minuut 69 werd Ziyech als enige naar de kant gehaald. Mede daardoor werd gevreesd dat die wissel te maken had met een mogelijke blessure. Regragui verklaarde na afloop dat hij een blessure juist wilde voorkomen.

'We waren bang dat Hakim een blessure zou oplopen. In dit soort wedstrijden ben je altijd bang dat spelers geblesseerd raken', legde hij uit in de Marokkaanse pers. Het vriendschappelijke duel in de Verenigde Arabische Emiraten was voor de Leeuwen van de Atlas de laatste wedstrijd voor de ontmoeting met Kroatië van woensdag. Het deed Regragui goed om te zien dat zijn ploeg een overwinning boekte.

'Het belangrijkste was dat we wonnen. Veel van onze spelers zijn niet zeker van speeltijd bij hun club. Ze moeten wennen aan het tempo en dat was moeilijk voor sommige spelers. We zagen vermoeidheid bij ze aan het eind van de wedstrijd. Maar we weten dat het tempo hoog zal liggen op het WK. De sfeer in de spelersgroep is uitstekend en we beginnen te spelen zoals we dat willen doen.'

Marokko hoopt een groep met Kroatië, België en Canada te overleven. Geen gemakkelijke opgave, weet de keuzeheer. 'We zijn naar Qatar gekomen om het Marokkaanse volk gelukkig te maken. We willen de tweede ronde halen. Dat wordt niet makkelijk, maar we blijven hard werken om ons doel te bereiken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.