Bondscoach stelt Cristiano Ronaldo en Portugal gerust

Reacties

Cristiano Ronaldo komt deze interlandperiode gewoon in actie voor Portugal. De superster stond in het middelpunt van de aandacht na een vroege wissel bij Juventus en zijn reactie daarop, maar bondscoach Fernando Santos heeft daar geen boodschap aan.

Bondscoach stelt Cristiano Ronaldo en Portugal gerust
© Pro Shots

Portugal is nog niet zeker van deelname aan het EK en dus staat er nog best wat druk op de komende interlands, ook met wedstrijden tegen de zwakke broeders in Groep B als komende tegenstanders. Portugal treft Luxemburg en Litouwen in november.

Ronaldo werd afgelopen zondag al na 55 minuten naar de kant gehaald bij Juventus, trainer Maurizio Sarri oordeelde dat de aanvaller niet fit was. Ronaldo maakte daarna veel misbaar, wat breed werd uitgemeten in Italiaanse media.

'Iedereen wil over Cristiano praten, want hij is de beste speler ter wereld', aldus Santos op de persconferentie van de Portugese selectie. Over de inzetbaarheid van de topscorer was de bondscoach heel duidelijk: 'Hij is hier, hij is fit en hij gaat spelen.'

In Groep B van de EK-kwalificatie is Oekraïne al geplaatst voor het Europese eindtoernooi. Portugal en Servië maken uit wie zich ook rechtstreeks plaatst voor het EK. De Portugezen spelen eerst tegen Litouwen (14 november), daarna is Luxemburg de tegenstander (17 november). 

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Oekraïne
8
6
2
0
17-4
+13
20
2
Portugal
8
5
2
1
22-6
+16
17
3
Servië
8
4
2
2
17-17
0
14
4
Luxemburg
8
1
1
6
7-16
-9
4
5
Litouwen
8
0
1
7
5-25
-20
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.