Bondscoach Jong Italië stapt op na uitkomen horrorscenario

Reacties

Luigi Di Biagio is per direct opgestapt als bondscoach van Italië Onder-21. Dat besloot hij na de pijnlijke uitschakeling op het EK in eigen land. De topfavoriet vloog er maandagavond uit na een salonremise tussen Frankrijk en Roemenië.

Bondscoach Jong Italië stapt op na uitkomen horrorscenario

Door het vooraf verwachte gelijkspel op de laatste speeldag van de poulefase liep Italië niet alleen de halve finale op het EK mis, ook deelname aan de Olympische Spelen gaat aan de Azzurrini voorbij. De laatste vier verzekeren zich immers voor een startbewijs voor het voetbaltoernooi van volgend jaar in Tokio. Die tickets gaan nu dus naar Duitsland, Frankrijk, Roemenië en Spanje.

In eigen land was de ploeg van Di Biagio de topfavoriet. Met talenten als Frederico Chiesa, Moise Kean en Nicoló Zaniolo werd niets minder dan de Europese titel verwacht. Italië begon ook ijzersterk aan het toernooi. Spanje werd in de eerste wedstrijd overtuigend met 3-1 verslagen. Daarna volgde een verrassende 0-1 nederlaag tegen Polen. In de laatste speelronde werd met 3-1 gewonnen van België, maar dat was niet voldoende voor de groepswinst. Op basis van het doelsaldo werd Italië tweede in Groep A, maar alleen de beste nummer twee kwalificeerde zich voor de halve finale.

Frankrijk en Roemenië hadden voorafgaand aan de laatste speelronde zes punten, waardoor zij allebei aan één punt genoeg hadden om de halve finale – en dus de Olympische Spelen – te bereiken. Bij een overwinning van Roemenië of een zege van Frankrijk met minimaal drie doelpunten verschil zou Italië nog verder mogen dromen van de Europese titel, maar het horrorscenario werd werkelijkheid: de negentig minuten voetbal in Cesena resulteerden in een niet al te verrassende einduitslag van 0-0.

Donderdagavond wordt het EK-Onder 21 vervolgd. Duitsland treedt dan in de halve finale aan tegen Roemenië, Spanje speelt tegen Frankrijk. De finale is op zondag 30 juni.

Frankrijk O21
Frankrijk O21
0 - 0
Roemenië O21
Roemenië O21
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.