Bondscoach Italiaanse vrouwenteam zorgt voor ophef met uitlatingen over Zaniolo

Reacties

De bondscoach van het Italiaanse vrouwenteam Milena Bertolini heeft met haar uitspraken over Nicolò Zaniolo voor behoorlijk wat ophef gezorgd. AS Roma meldt zich klagend bij de Italiaanse voetbalbond; Bertolini probeert in een statement wat meer duidelijkheid te scheppen.

Bondscoach Italiaanse vrouwenteam zorgt voor ophef met uitlatingen over Zaniolo
AS Roma
AS Roma
0 - 0
Genoa
Genoa

Roma speelde zaterdag thuis tegen Genoa en in blessuretijd leek Zaniolo de winnende goal te maken. Hij vierde dat door zijn shirt uit te trekken en kreeg daarvoor een gele kaart. De VAR zette echter een streep door de treffer en Zaniolo reageerde daar woedend op. Het leverde hem zijn tweede gele (en dus een rode) kaart op.

Het moment werd besproken in de tv-show 90 minuto, waar Bertolini te gast was. De bondscoach van de Italiaanse vrouwenploeg trok de aandacht met haar uitlatingen over Zaniolo. 'Hij zou beter opgeleid en geholpen moeten worden', zei Bertolini.

De zaakwaarnemer van Zaniolo (Claudio Vigorelli) reageerde direct met een felle verklaring op de uitlatingen van de bondscoach en ook bij Roma zijn ze boos. De hoofdstedelingen doen hun beklag bij de Italiaanse voetbalbond en vragen om uitleg over de uitlatingen van Bertolini.

De trainer heeft na alle ophef zelf al wat van zich laten horen. 'Het spijt me ten zeerste dat mijn woorden over Zaniolo zo negatief zijn ontvangen. Het uitlichten van een klein deel van wat ik heb gezegd, zonder de context te kennen, hebben mogelijk bijgedragen aan dit misverstand. Ik probeerde uit te leggen dat de frustratie van Zaniolo meer begrip verdiende. Natuurlijk ben ik van mening dat Zaniolo geholpen moet worden, zoals dat bij alle jonge spelers het geval is. Toen ik het over een betere opleiding had, doelde ik ook puur op de voetbalgroei. Nicolò is een groot talent en een parel voor het Italiaanse voetbal, maar ook een jongen die mij extreem gevoelig lijkt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.