Bondscoach grapt over Ronaldo: 'Ik zal verklappen: hij gaat mee naar het WK'

Reacties

Cristiano Ronaldo pakte vrijdagavond maar weer eens een hoofdrol, dit keer namens de nationale ploeg van Portugal in het nipt gewonnen oefenduel met Egypte. Dat leverde hem niet alleen (alwéér) wat schitterende statistieken op, maar ook een definitieve plek in de WK-selectie, zo knipoogde bondscoach Fernando Santos na afloop.

Bondscoach grapt over Ronaldo: 'Ik zal verklappen: hij gaat mee naar het WK'

Na de 0-1 van Mohamed Salah sloeg CR7 in de blessuretijd twee keer toe met het hoofd: 2-1. Een greep uit zijn steeds krankzinniger wordende cijfers: het waren zijn 646ste en 647ste goal in zijn negenhonderdste wedstrijd, voor de zeventiende keer (van de 81 goals voor zijn land) maakte hij de winnende voor Portugal, hij scoorde in zijn laatste negen duels minimaal één keer, staat dit kalenderjaar op 23 goals in veertien wedstrijden (een gemiddelde van 1,64 per duel) en noteert dit seizoen tot nu een totaal van 43 goals en negen assists in veertig wedstrijden.

Keuzeheer Santos kwam na afloop superlatieven tekort. 'Cristiano maakt geen doelpunten, of leeft niet voor doelpunten: hij ís doelpunten.' Gevraagd naar de keuzes die hij moet maken richting de zomer, hield hij zich op de vlakte. Maar logischerwijs níét wat betreft Ronaldo. 'Ik heb de spelers gezegd dat ze van deze wedstrijden moeten genieten, ik zie het niet als tests. We hebben zo'n 36 spelers waar we uit kunnen kiezen richting het WK, sommigen van hen konden er deze keer niet bij zijn, en sommigen zitten dichter bij een vaste plek dan anderen. Dat is logisch.' En, met een grijns: 'Vooruit, ik kan wel verklappen dat er één speler zeker is van een plek op het WK: Ronaldo gaat mee.'

Portugal speelt komende maandag tegen Nederland, het oefenduel in Genèvebegint om 20.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.