Bondscoach Bolivia roept 93 spelers op, Schweini golft

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bondscoach Bolivia roept 93 spelers op, Schweini golft

'Pogba is een van de beste middenvelders ter wereld, misschien wel de beste'
• José Mourinho steekt de loftrompet over Paul Pogba, die zich op basis van statistieken niet met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo kan meten. Daardoor denkt Mourinho dat het voor Pogba lastig is de Gouden Bal te winnen. 'Kan Paul net zoveel goals maken als Ronaldo of Messi? Nog niet eens 25 procent. Maar dat bepaalt ook niet of je de beste speler ter wereld bent.' (Sky Sports)

'Ik kreeg een berichtje van een vriend, die me feliciteerde met een transfer waarvan ik zelf niet op de hoogte was'
Joe Allen genoot na het EK met Wales van een korte vakantie op Ibiza toen hij uit tweede hand moest vernemen dat Liverpool hem aan Stoke City had verkocht. 'Om via de pers te vernemen dat ze een bod op je hebben geaccepteerd, is niet de beste manier om met je spelers om te gaan. Het was een beetje vreemd, maar zo gaat het soms nu eenmaal. Er was niet echt een afscheid, maar ik ben toch niet zo'n sentimenteel persoon. (The Telegraph)

Bastian Schweinsteiger mag vertrekken bij Manchester United. Hij werd twee weken geleden al door manager José Mourinho teruggezet naar de reserves. Terwijl United toewerkt naar de competitiewedstrijd tegen Southampton (vrijdagavond, aftrap 21.00 uur), houdt de Duitser het bij een potje golf.

• En dan lopen wij in Nederland te 'zeuren' dat bondscoach Danny Blind 36 spelers oproept voor Oranje. Het kan erger. De Boliviaanse bondscoach Ángel Guillermo Hoyos had moeite om een keuze te maken en heeft 93 spelers in zijn voorselectie opgenomen.

• Feyenoord-verdediger Miquel Nelom heeft respect voor de Nederlandse atleet Churandy Martina, die afgelopen nacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de vijfde tijd liep in de finale van de 200 meter. Martina kwam 0,01 seconde tekort voor een bronzen medaille, maar toch bleef hij positief. En dat vond Nelom mooi om te zien.

Shane Duffy, verdediger van Blackburn Rovers, was woensdagavond nogal ongelukkig in het Championship-duel met Cardiff City. De Ier, die met zijn land actief was op het EK in Frankrijk, passeerde tot twee keer toe zijn eigen doelman. Tot overmaat van ramp werd hij ook nog van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. Mede daardoor verloor Blackburn met 2-1 in Cardiff. Duffy zal waarschijnlijk niet zo goed hebben geslapen, al is een dergelijk optreden niet ongebruikelijk voor de mandekker. In de tweede speelronde passeerde hij zijn eigen doelman ook al.

• Foutje moet kunnen... De Servische televisie liet voorafgaand aan het duel tussen FK Vojvodina en AZ de opstellingen zien, maar dat ging niet helemaal goed. Sergio Rochet en Ron Vlaar heten vanaf nu Ramon Alvarez en Peter Vlaar. De regie had de tweede naam gebruikt van de spelers. De naam van Alireza Jahanbakhsh heeft een Nederlands tintje gekregen.

Sterk staaltje Servische sportjournalistiek 👌 #vojaz #az

Een foto die is geplaatst door FOX Sports (@foxsportsnl) op

'Marcus Berg liep langs me en noemde me een aap. Ik heb nog nooit, maar dan ook nooit zoiets meegemaakt. Het is een totaal gebrek aan respect voor je medemens. Ik ben geshockeerd dat zoiets kan gebeuren. En ik wil niet vergeleken worden met een dier.'
Marcus Berg van Panathinaikos heeft zich tijdens het Europa League-duel met Brøndby IF flink misdragen, volgens Lebogang Phiri, die door de voormalig spits van FC Groningen en PSV voor 'aap' werd uitgemaakt. (Ekstra Bladet)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.