Bondscoach Berger zet nieuwe lijn uit in Australië

Han Berger zit volgende week woensdag als bondscoach op de bank als Australië het in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Slovenië opneemt.

Bondscoach Berger zet nieuwe lijn uit in Australië

Berger, technisch directeur van de Australische voetbalbond, schuift eenmalig door naar de functie van keuzeheer om zo het vertrek van Pim Verbeek naar Marokko op te vangen. De td is momenteel druk doende met de aanstelling van een nieuwe bondscoach.

'In principe zit ik eenmalig op de bank', vertelt Berger aan Voetbal International. 'We zijn bezig een opvolger voor Verbeek aan te stellen en dat schiet mooi op. Begin september spelen we opnieuw twee vriendschappelijke duels met Zwitserland en Polen en ik verwacht dat we dan een opvolger voor Pim Verbeek hebben aangesteld.'

Over de nieuwe bondscoach wil Berger nog niets kwijt. 'Ik kan nog geen namen noemen.' De Australische bond gaf in een eerder stadium te kennen een voorkeur voor een Nederlander te hebben, gezien de goede ervaringen met Guus Hiddink en Pim Verbeek. 'Maar ook op de nationaliteit ga ik niet in.'

Zojuist heeft Berger zijn selectie voor het duel met Slovenië bekendgemaakt. Wie denkt dat Berger de lijn van Verbeek klakkeloos heeft gevolgd, heeft het mis. In vergelijking met de WK-selectie kent de groep liefst zeven wijzigingen.

'We verwachten dat de nieuwe bondscoach leiding gaat geven aan het proces van het vernieuwen en verjongen van de selectie.' De huidige selectie is daar alvast een voorschot op. Bij de nieuwelingen zitten onder anderen AZ-speler James Holland en Utrechter Tommy Oar. Daarnaast zijn Shane Lowry, Jade North, Bruce Djite, Jon McKain en Nathan Burns relatief nieuwe gezichten.

Twentenaar David Carney en voormalig Twente-spelers Nikita Rukavytsya en Luke Wilkshire behoren eveneens tot de selectie, evenals routinier Mark Schwarzer en AZ-speler Brett Holman. Harry Kewell zit niet bij de groep.

'We willen met deze groep toewerken naar het WK van 2014. Een mix van gevestigde namen en jong talent.' (Tom Wildvank)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen