Bommelding bij Abe Lenstra Stadion blijkt uit de hand gelopen grap

De bommelding van eerder deze week bij het Abe Lenstra Stadion blijkt een uit de hand gelopen grap, zo meldt SC Heerenveen zaterdagochtend in een verklaring.

Bommelding bij Abe Lenstra Stadion blijkt uit de hand gelopen grap

Dinsdagmiddag werd telefonisch contact gezocht met SC Heerenveen. 'Een medewerker kreeg te horen dat de volgende dag een bom in het stadion zou ontploffen. Na het telefoontje werd direct contact gezocht met de politie. Er werd vervolgens een onderzoek gestart om de beller te achterhalen. Ondertussen werden veiligheidsmaatregelen genomen', meldt de Eredivisie-club.

'Uit voorzorg werd besloten om woensdagochtend vroeg de gebouwen van Sportstad, waaronder het Abe Lenstra stadion, te doorzoeken om ieder risico uit te sluiten. Daarbij werden speurhonden en specialisten op het gebied van explosieven ingezet. Een groot gebied werd afgesloten en dat zorgde voor de nodige hinder. Zo konden diverse bedrijven niet open, een school bleef gesloten en diverse sporttrainingen moesten worden afgelast. Er werden uiteindelijk geen explosieven aangetroffen en aan het begin van de middag werd het gebied dan ook weer vrijgegeven.'

Vervolgens werd de herkomst van het telefoontje onderzocht. 'Uiteindelijk kreeg het onderzoeksteam zicht op een groepje jongens uit het zuiden van het land. Drie van hen bleken daadwerkelijk betrokken te zijn geweest bij het telefoontje richting SC Heerenveen. Het trio werd, dankzij goede samenwerking met de politie in het zuiden van het land, aangehouden. Na verhoor werd duidelijk dat het ging om een uit de hand gelopen grap ging.'

Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt, waarna nu het Openbaar Ministerie aan zet is. SC Heerenveen beraadt zich op het verhalen van de schade.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen