Bolton koopt Tøfting en wil Djorkaeff

Bolton Wanderers heeft Stig Tøfting overgenomen van Hamburger SV. Bovendien hoopt de nummer zeventien van het Premiership binnenkort Youri Djorkaeff vast te leggen. De Franse speler overweegt een vertrek naar Bolton, maar hoopt ook op een andere Engelse club.

De 32-jarige Tøfting tekende een contract dat hem tot de zomer van 2004 aan the Trotters bindt. 'Door de komst van Stig krijgt ons middenveld meer diepte', vertelde manager Sam Allardyce. 'Hij is een ervaren en harde middenvelder die goed kan tackelen en veel ervaring meebrengt.' Alleen een medische keuring kan de overgang van de Deen nog verhinderen.

Allardyce kan Tøfting goed gebruiken, want Boltons middenveld kampt met personele problemen. Zo is vaste basisspeler Per Frandsen afwezig door een blessure, terwijl Djibril Diawara vorig week door de promovendus terug werd gestuurd naar Torino, omdat de Fransman het niet zo nauw nam met de discipline.

Tøfting speelde sinds juli 2000 voor HSV. Daarvoor speelde hij onder meer voor MSV Duisburg Aarhus GF en Odense BK. Namens Denemarken speelde hij 33 interlands.

Djorkaeff leeft al een tijdje in onmin met de clubleiding van 1. FC Kaiserslautern. De 33-jarige middenvelder wil zelf ook graag vertrekken. Bij 1FCK speelt hij namelijk niet veel (dit seizoen pas 146 minuten), en dus dreigt hij uit de Franse WK-selectie te vallen. Bondscoach Roger Lemerre liet de 76-voudig international buiten de selectie voor het vriendschappelijke duel van volgende woensdag met Roemenië.

'Bolton is erg geïnteresseerd in mij, en ook ik ben erg geïnteresseerd. Maar er is ook een andere Engelse club die graag zaken met mij wil doen', meldde Djorkaeff, die volgens geruchten in de belangstelling zou staan van Liverpool. 'Er is tot dusverre nog niets concreet. Ik denk dat alles komende week wel rond zal komen. Voor mij is het gewoon erg belangrijk om weer aan spelen toe te komen. Des te sneller, des te beter.'

Bekijk hier al onze video's