Bolt 'breekt in' tijdens uitzending MUTV, onrust bij RB Leipzig

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Bolt 'breekt in' tijdens uitzending MUTV, onrust bij RB Leipzig

• Een van de meest blije Manchester United-fans na de zwaarbevochten 2-1 overwinning op Middlesbrough was Usain Bolt. De negenvoudig olympisch kampioen was een van de fans die zich telefonisch meldde tijdens de analyse van het duel op MUTV. Al weigerde presentator Mandy Henry dat eerst te geloven. Bolt maakte op Twitter aan alle onduidelijkheid een einde.

• De spelers van RB Leipzig zijn er in toenemende mate over ontstemd dat hun spelersvrouwen vanaf dit seizoen niet meer gratis welkom zijn bij thuiswedstrijden. Na de promotie naar de Bundesliga heeft de leiding van de piepjonge club namelijk besloten de regeling af te schaffen dat elke speler één gratis ticket krijgt per thuiswedstrijd. In de praktijk gingen deze kaartjes naar vrouw of vriendin. Volgens Bild vinden de spelers van de verrassende nummer twee van de Bundesliga dat het bestuur wel wat meer waardering mag opbrengen voor hun prestaties.

• Met hun enorme populariteit kunnen voetbalclubs een belangrijke maatschappelijke rol spelen. Het Engelse Rotherham United neemt die functie zeer serieus en plaatste een foto op de social media-kanalen met een duidelijke boodschap. De club had echter niet goed gekeken naar de achtergrond, waar twee spelers zich bezighielden met een ander soort boodschap. Taking the piss, noemen ze dat in Engeland.

'Ik heb het voorrecht gehad om hem elke dag te zien spelen. Het is alsof je op de PlayStation speelt. Je geeft de bal aan een speler en gaat vervolgens door de spelers van de tegenstander heen slalommen. Dat is hoe Messi speelt. Hij is uniek. Ik denk dat mensen, vooral in Argentinië, meer moeten waarderen dat ze zo'n speler hebben. Ze moeten ervan genieten zo lang het kan'
Zlatan Ibrahimovic is vol lof over Lionel Messi, met wie hij in Barcelona samenspeelde.

Cristiano Ronaldo heeft een succesvol jaar gehad met het winnen van de Champions League, het WK voor clubs en het Europees Kampioenschap. Dat voetballen zijn grootste talent is, blijkt wel uit de kerstboodschap van de Portugees, waarin hij zijn zangkwaliteiten toont.

Desejo a todos o melhor do mundo em 2017. Bom ano! I wish you all the best in the world in 2017! Happy New Year.

Een video die is geplaatst door Cristiano Ronaldo (@cristiano) op

'Als ik heel eerlijk moet zijn: dit klopt gewoon niet en is niet juist. Je hoort respect te hebben voor geld en dan komen er plotseling van dit soort aanbiedingen. Ik ben het er niet mee eens en ga niet akkoord met de situatie'
• Chelsea-manager Antonio Conte is niet gecharmeerd van de Chinese transfermarkt, die steeds verder uit zijn voegen barst. Na de transfers van Oscar en Carlos Tévez spelen de drie bestbetaalde spelers op de planeet in China. Conte is er niet blij mee.

• Hull City-verdediger Alex Bruce gaat een koninklijke jaarwisseling tegemoet. De Noord-Ier schoot in oktober een automobilist met pech te hulp. De man in kwestie werd door meerdere mensen genegeerd, maar Bruce was wel attent. De 32-jarige kreeg daar zaterdag een bedankje voor. Bruce kreeg een sympathieke brief, vergezeld door een vergoeding van vijf pond, goed voor een extra drankje.

Virgil van Dijk is dit seizoen één van de absolute uitblinkers bij Southampton, maar hij is zijn oude club Celtic nog niet vergeten. The Bhoys spelen zaterdag de derby tegen Rangers FC en kunnen op de support van hun ex-speler rekenen.

'Ik weet nog dat ik naar de stip liep. Het was het spannendste moment van mijn leven. Ik kon nergens anders aan denken dan: Waar moet ik deze bal in godsnaam schieten?'
Neymar beleefde afgelopen zomer op de Olympische Spelen een zenuwslopende moment. De Barcelona-aanvaller moest de beslissende strafschop nemen in de finale van het Olympische toernooi, maar bleef koel en klaarde het klusje.

'Mourinho is altijd aan het dollen met ons, hij heeft een sterke persoonlijkheid en dat is goed. De sfeer is positiever en hij is een echte winnaar. Je kunt voelen dat hij wil winnen en denk dat de spelers ook merken dat we moeten winnen'
David De Gea heeft het naar zijn zin onder José Mourinho bij Manchester United. De Spaanse doelman merkt een positievere sfeer onder de Portugese manager, dan onder Louis van Gaal, zo vertelt hij de clubsite.

'Of ik een aanbod uit China heb gekregen? Ja, maar ik ging niet. Ik koos ervoor om hier te blijven'
Sam Allardyce is de nieuwe manager van Crystal Palace. De 62-jarige Engelsman had zijn trainerscarrière echter ook kunnen voortzetten in China, zo onthult hij op zijn persconferentie.

• In navolging van veertien Premier League-clubs sluit Arnold Bruggink 2016 af met een potje voetbal. Dat doet hij met een oude bekende: Jan Vennegoor of Hesselink.

Voetballend het jaar uit! #oudejaarsdag #soccerinside

Een foto die is geplaatst door Arnold Bruggink (@arnold.bruggink) op

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.