Bölöni houdt eer aan zichzelf bij Standard

Standard Luik en trainer Laszlo Bölöni zijn per direct uit elkaar gegaan. De Roemeen leidde De Rouches vorig seizoen nog naar de landstitel, maar hij kreeg de kampioensploeg na de zomer niet meer aan het voetballen.

Bölöni houdt eer aan zichzelf bij Standard

De directie van Standard en Bölöni zaten woensdag om de tafel om de sportieve malaise te bespreken. De coach besloot de eer aan zichzelf te houden. Zijn contract werd ‘in goed overleg’ ontbonden, zo valt te lezen op de website van de club uit Luik.

Waar Standard vorig seizoen nog kampioen werd, is de koppositie momenteel mijlenver weg. De achterstand op koploper Anderlecht bedraagt 22 verliespunten. Afgelopen zondag verloor Standard met 1-0 van RC Genk, het betekende de zevende nederlaag van dit seizoen in de competitie.

In de Champions League presteerde Standard redelijk. De club uit Luik speelde onder meer twee keer 1-1 tegen AZ. Beide keren maakten de Belgen in blessuretijd gelijk, waarbij vooral de goal van doelman Sinan Bolat in Alkmaar nog in het geheugen staat gegrift.

Dankzij de derde plaats achter Arsenal en Olympiakos Piraeus is Standard nog actief in de Europa League. Het Red Bull Salzburg van trainer Huub Stevens is de tegenstander in de aankomende speelronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen