Bojan rechtsbuiten Ajax, AZ begint met drie debutanten

Geen verrassingen in de opstelling van landskampioen Ajax, terwijl AZ het duel om de Johan Cruijff Schaal (20.00 uur) aantreedt met een nagenoeg nieuwe ploeg. De bekerwinnaar van vorig seizoen raakte onder meer Jozy Altidore (Sunderland) en Adam Maher (PSV) kwijt.

Bojan rechtsbuiten Ajax, AZ begint met drie debutanten

Aan Nemanja Gudelj (komt over van NAC Breda) en Aron Jóhannsson de schone taak om het gemis van Altidore en Maher op te vangen. Zowel de aanvaller als de middenvelder waren van grote waarde in de eindzege van de KNVB Beker.

Behalve Gudelj maken ook Jan Wuytens en Jeffrey Gouweleeuw hun officiële debuut in het team van trainer Gertjan Verbeek. Wuytens kwam deze zomer van FC Utrecht, terwijl Gouweleeuw vertrok bij SC Heerenveen. Beiden vormen het hart van de defensie, waardoor aanvoerder Nick Viergever fungeert als linksback.

Trainer Frank de Boer start het duel om de Cruijff Schaal met nagenoeg dezelfde namen als vorig seizoen. Alleen aanvaller Bojan Krkic (foto) is nieuw ten opzichte van vorig seizoen. De Spaanse aankoop begint aan de rechterkant. De aanval wordt gecompleteerd door Viktor Fischer en Kolbeinn Sigthórsson. Ajax: Vermeer, Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; De Jong, Schöne, Eriksen; Krkic, Sigthórsson en Fischer.

AZ: Esteban, Johansson, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Henriksen, Elm; Beerens, Johannsson en Gudmundsson.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen