Boëtius kan eindelijk weer lachen in Mainz

FSV Mainz 05 heeft vrijdag de belangrijke wedstrijd tegen 1. FC Köln gewonnen. Jean-Paul Boëtius speelde een grote rol in het Bundesliga-succes.

FSV Mainz 05
3 - 1
1. FC Köln
1. FC Köln

De tegenvallende start van het seizoen van FSV Mainz 05 had ook zijn weerslag op de stemming van Boëtius. Ook zijn spel leed onder de teleurstellende resultaten, vertelde de voormalig Feyenoorder aan Bild. 'Ik heb mijn spel van vorig seizoen nog niet laten zien. Misschien ontbreekt het bij mij aan spelvreugde! Die krijg je als je wint.'

Gezien de voorlaatste positie was een zege op 1. FC Köln zeer welkom. 'En dan kan ik ook weer wat vrolijker zijn', stelde Boëtius deze week met een glimlach vast. De aanvaller had na de vrijdagse wedstrijd ook alle reden om weer met een beter humeur door het leven te gaan.

Aanvankelijk pakten er nog donkere wolken samen boven de Opel-Arena. Binnen een kwartier had 1. FC Köln via Simon Terodde de leiding genomen. Maar de kansen keerden snel. Een minuut na de openingstreffer was Boëtius al dicht bij de gelijkmaker. Zijn poging werd gekeerd door doelman Timo Horn. Het bleek uitstel van executie, want in de 21ste minuut was het wel raak voor de Nederlander. Na een knappe actie prikte hij van dichtbij de 1-1 binnen.

In de tweede helft had Boëtius nog meer reden voor een lach. Hij kreeg de assist op zijn naam voor de 2-1 van Robin Quaison, die in de 57ste minuut met een heerlijke knal van afstand Mainz op voorsprong schoot. De 3-1 van Levin Öztunali in de 82ste minuut nam alle onzekerheid weg bij de ploeg van Boëtius en Jeremiah St. Juste. Door de zege staat Mainz dertiende, waar Köln naar de zeventiende stek zakt.