Boëtius: 'Feyenoord wilde mij met een strik om naar Mainz brengen'

Reacties

Jean-Paul Boëtius voelt zich inmiddels thuis bij FSV Mainz 05. Zijn verhuizing van Feyenoord naar de Duitse club had echter veel voeten in de aarde.

Boëtius: 'Feyenoord wilde mij met een strik om naar Mainz brengen'
© Pro Shots

FSV Mainz 05 had deze zomer duidelijk gemaakt Boëtius heel graag te willen hebben. De aanvaller was gestreeld door de Duitse woorden. Maar in zijn achterhoofd zat nog steeds Feyenoord. De club wilde van hem af, hij niet van Feyenoord. Ook zijn vriendin had haar twijfels over het Duitse avontuur. Boëtius overwoog zelfs om de transfer af te blazen en terug te keren naar Rotterdam. 'Op een gegeven moment zei ik: We gaan terug naar Rotterdam en dan zien we wel wat het gaat worden.'

Zijn grote liefde, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep, was echter duidelijk. 'Ik had Martin van Geel al eerder aan de lijn gehad. Hoe het ervoor stond. Om vijf uur zou er een persbericht komen (om de transfer aan te kondigen, red.), maar dat werd later en later, haha. Hij zag zijn transfersom in rook opgaan natuurlijk', kijkt Boëtius terug.

'De situatie was zó erg, dat Feyenoord me met een strik om naar Mainz had willen brengen, als ik er al niet zelf naartoe was gereden. Zó graag wilden ze van me af. Martin zei: "Ik heb met de trainer gesproken en hij gaat je nooit meer gebruiken". Ik vertelde dat ik die gok dan maar zou nemen. Ik ken mezelf toch en ook mijn kwaliteiten. Ik was ervan overtuigd dat ik wel weer aan het spelen zou raken. Maar daarna belde Giovanni van Bronckhorst. "JP, de put is leeg", zei hij.

'Ik merkte dat hij er écht zo in stond. Als ik terugkwam, moest ik met de beloften trainen en daar zou het dan ook bij blijven, want dat elftal speelde nauwelijks wedstrijden. Nou, als ze me dan echt zo graag wilden lozen, dan moest het maar. Met de kennis van nu is het de beste beslissing die ik heb kunnen nemen.'

In een interview met VI gaat Jean-Paul Boëtius uitgebreid in op zijn vertrek bij Feyenoord én bespreekt hij een eventuele plek in Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer J. Boëtius
Meer over J. Boëtius
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.