Boëtius en Buffel verschaffen Genk goede uitgangspositie

De strijd tussen Celta de Vigo en RC Genk in de kwartfinale van de Europa League is nog lang niet gestreden. In een meer dan interessante confrontatie werd het 3-2 voor Celta, met hoofdrollen voor voormalig Feyenoord-spelers.

John Guidetti was donderdagavond belangrijk voor Celta, Jean-Paul Boëtius en Thomas Buffel zorgden er met goals voor dat Genk nog een kans maakt in eigen huis.

Celta en Genk maakten er een heerlijke pot van in Spanje. Boëtius maakte al na tien minuten zijn eerste doelpunt in dit Europa League-seizoen. Zijn kopbal was niet zuiver, maar wel hard genoeg om Sergio Álvarez te verschalken. Thuisploeg Celta schrok na de openingstreffer wakker en begon zowaar ook te voetballen. Het bleek succesvol, want vijf minuten na de goal van Boëtius werd het 1-1. Pione Sisto werd op heerlijke wijze bediend door Guidetti en schoot beheerst raak.

Guidetti zelf kwam ook op het scorebord terecht. De voormalig spits van Feyenoord verraste vlak voor rust de doelman van Genk met een verdekt schot in de korte hoek. Daarvoor profiteerde Iago Aspas al van balverlies in de Belgische defensie, waardoor Celta voor het rustsignaal op een comfortabele 3-1 voorsprong stond.

In het tweede bedrijf ging het wat minder hard met de doelpunten. Twintig minuten voor tijd maakte invaller Buffel, die Boëtius afloste, het weer spannend in Spanje. Na een inschattingsfout van Jonny werkte de 36-jarige Buffel in twee instanties de 3-2 binnen. Gescoord werd er vervolgens niet meer, waardoor alles nog openligt tussen Celta en Genk.