Boëtius draagt bij aan volgende mokerslag voor Klaassen en Werder

Jean-Paul Boëtius heeft dinsdagavond met FSV Mainz 05 een volgende dreun uitgedeeld aan het Werder Bremen van Davy Klaassen. De voormalig aanvaller van Feyenoord droeg met twee assists bij aan een barre avond voor de ex-Ajacied, voor wie de degradatiezorgen serieuze vormen beginnen aan te nemen.

Werder Bremen
0 - 5
FSV Mainz 05

Beide ploegen hadden iets recht zetten na de forse nederlagen van afgelopen weekend. Werder werd met 6-1 afgedroogd door Bayern München, terwijl Mainz met 4-0 op de broek kreeg van Borussia Dortmund. In Bremen bleek dat de bezoekers zich verreweg het beste hadden hersteld van die domper. Binnen twintig minuten stond het al 0-3 voor Die Nullfünfer.

Robin Quaison was de grote man bij die droomstart voor Mainz. De Zweedse spits schoot al na tien minuten overtuigend raak na een slim steekballetje van Ádám Szalai. Negen minuten later bleef Quaison weer uiterst koelbloedig. Dit keer zette Boëtius hem vrij voor Werder-doelman Jiri Pavlenka, die daarmee al voor de derde keer werd gepasseerd.

Davy Klaassen kon niet voorkomen dat Jean-Paul Boëtius zijn vierde en vijfde assist van het Bundesliga-seizoen gaf.

Enkele minuten eerder had Pavlenka de bal namelijk op schlemielige wijze in eigen doel gewerkt. De bal verdween via zijn rug over de lijn, nadat Werder-verdediger Milos Veljkovic een voorzet van Levin Öztunali tegen de paal had gewerkt. Die kolderieke treffer stond symbool voor de defensieve malaise bij de thuisploeg. Ook Niklas Moisander kon het niet voorkomen.

Drie dagen na de forse tik van Bayern incasseerden Klaassen en zijn ploeggenoten nu dus de volgende mokerslag. Zeven minuten voor rust completeerde Quaison zijn hattrick door na een corner bij de tweede paal voor de derde keer binnen een half uur toe te slaan. Het was al de tiende tegentreffer voor Werder in pak 'm beet negentig minuten.

Tegen Bayern vielen al die zes treffers immers vanaf de 45ste minuut. Dit keer kwam er na rust maar één treffer bij. Tien minuten voor tijd gaf Jean-Philippe Mateta de score een nog pijnlijker aanzien na weer een assist van Boëtius. De Werder-fans dropen af in de wetenschap dat hun club vijftiende blijft en Mainz, waar Jeremiah St. Juste ontbrak, verder wegloopt.