Boerrigter voorkomt Waalwijkse averij in Volendam

RKC Waalwijk ontsnapte in Volendam aan puntenverlies. In een doelpuntrijke wedstrijd voorkwam Derk Boerrigter met drie goals een Brabantse uitglijder (3-4).

Om in het spoor te blijven van koploper FC Zwolle kan RKC Waalwijk zich geen puntenverlies veroorloven. De ploeg van trainer Ruud Brood kweet zich van zijn taak, al kwam de zege op FC Volendam moeizaam tot stand.

Melvin Platje bracht RKC Waalwijk in de eerste helft in de problemen. De spits scoorde twee keer en leverde het voorbereidende werk waarvan Jack Tuyp profiteerde. Ook al deden de Brabantse gasten via twee goals Derk Boerrigter ook van zich spreken, in de tweede helft restte er nog een opdracht de schade te herstellen.

Pas een kwartier voor het einde kwam RKC Waalwijk langszij. Henrico Drost bracht de verdiende gelijkmaker op het scorebord, waarna in de slotfase ook het punt FC Volendam door de vingers glipte. Boerrigter maakte vier minuten voor tijd de winnende treffer. Foto: VI Images