Boerrigter luistert terugkeer op met twee doelpunten

Derk Boerrigter heeft maandagavond zijn rentree gemaakt bij Ajax. De aanvaller deed een helft mee in het duel van de beloftenploeg bij Heracles Almelo.

Boerrigter droeg met twee treffers bij aan een 1-3 ruststand in Amsterdams voordeel. De linkspoot trof in de 34ste en de 36ste minuut doel. Ook de Uruguayaan Nicolás Lodeiro maakte zijn opwachting en scoorde. Boerrigter was al sinds november uit de roulatie met een slepende rugblessure.

Boerrigter was niet de enige vaste waarde die zijn rentree maakte. Rechtsachter Gregory van der Wiel was eveneens basisspeler in de ploeg van trainer Gery Vink. Ook hij is na langdurig blessureleed (lies) inmiddels weer fit om te spelen. Van der Wiel speelde 63 minuten mee in het duel dat de Amsterdammers met 1-4 (laatste goal Ruben Ligeon) wonnen. Foto: VI Images