Boere en Vuckic maken productieve start bij FC Twente

Tom Boere heeft zich bij zijn eerste duel in het shirt van FC Twente laten zien als goalgetter. Ook nieuwkomer Haris Vuckic deed van zich spreken.

Boere verhuisde deze zomer van FC Oss naar FC Twente, dat met het vertrek van huurling Enes Ünal zijn clubtopscorer verloor. Bij zijn officieuze debuut voor de Tukkers gaf de spits direct zijn visitekaartje af.

In de 38ste minuut nam Boere de 0-2 voor zijn rekening in het vriendschappelijke duel met GFC uit Goor. Zes minuten later voegde hij daar nog een treffer aan toe door een strafschop te benutten. Het bleef daarbij, want de Jupiler League-topscorer van afgelopen seizoen keerde na rust niet meer terug.

In de tweede helft maakte Vuckic zijn eerste minuten voor FC Twente. De Sloveense middenvelder, die overkwam van Newcastle United, luisterde zijn officieuze debuut op met twee treffers. De Tukkers wonnen uiteindelijk met 0-8, waarbij ook Dylan George, Jari Oosterwijk (2) en Lukas Browing Lagerfeldt scoorden.