Boekarest in plaats van Boedapest: Franse fans balen van topografisch geblunder

Reacties

Hoe het EK ook eindigt voor Frankrijk: zes supporters van de Fransen houden sowieso een vervelend gevoel over aan dit toernooi. Zij hadden voor afgelopen zaterdag tickets voor de groepswedstrijd tussen Frankrijk en Hongarije, maar waren er vanwege topografisch geblunder toch niet bij.

Boekarest in plaats van Boedapest: Franse fans balen van topografisch geblunder
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
1 - 1
Frankrijk
Frankrijk

Het duel tussen Hongarije en Frankrijk werd afgewerkt in Boedapest, maar de zes Fransen (collega's van elkaar bij een IT-bedrijf) reisden af naar het Roemeense Boekarest. Het duurde bovendien even voordat voor de supporters duidelijk werd dat ze een blunder hadden gemaakt. Er liepen wel wat Oekraïense fans rond, die waren afgereisd voor de groepswedstrijd tegen Oostenrijk, maar de Fransen dachten dat blauw en geel de kleuren van Hongarije waren.

'Vanaf het vliegveld volgden we de groepen supporters. Ik dacht dat het Hongaarse fans waren, die ook naar de wedstrijd gingen', zo wordt een van de Franse fans geciteerd door het Roemeense Jurnalul National. 'We hebben geen moment gedacht dat het Oekraïners waren. We moeten echt meer leren over Europa...'

Voor de zes ongelukkigen was er uiteindelijk niet meer voldoende tijd om in Boedapest terecht te komen, waardoor zij de groepswedstrijd van Frankrijk op de televisie moesten volgen. Het duel met Hongarije eindigde in een 1-1 gelijkspel. Als Frankrijk woensdagavond van Portugal wint en als eerste eindigt in Groep F, speelt het zijn wedstrijd in de achtste finale van het EK in, jawel: Boekarest.

Europees Kampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Europees Kampioenschap 2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
3
1
2
0
4-3
+1
5
2
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
3
Portugal
3
1
1
1
7-6
+1
4
4
Hongarije
3
0
2
1
3-6
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.